Is het waar dat als je je testikels bezeert, je een hogere stem krijgt?

Ik zie het wel eens in films maar is het waar? En als het waar is wat is de reden dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, dat is niet waar. Misschien ga je door de pijn even wat hoger praten dan normaal maar dat heeft met de testikels zelf niets te maken. De hoogte van de stem wordt wel beïnvloed door hormonen. Als een jongen voor zijn puberteit gecastreerd zou worden, (=het verwijderen van de teelballen) krijgt hij niet de baard in zijn keel en wordt zijn stem niet zwaarder. Vroeger waren er zangers die als kind gecastreerd waren om hun hoge stem niet kwijt te raken. De zogenoemde castraten. Dit is een beetje uit zijn verband gerukt en daarom wordt er, meestal in komische films, een hoog stemmetje opgezet als een man in zijn edele delen wordt geraakt.

Onzin. In de pubertijd wordt bij jongens het strottenhoofd groter, onder invloed van geslachtshormonen. Daardoor wordt je stem lager. Die stem zou pas weer hoger worden als het strottenhoofd krimpt.

Nee,dat krijg je wel als je ze verwijdert. Dan krijg je een castratenstem.Dat werd in vroegere tijden wel gedaan om hoge stemmen in een koor te krijgen. Er zongen n.l vroeger geen dames in een koor. Dus werden er sopranen gemaakt door jonge jongens te ontballen,zodat ze een hoog stemmetje kregen en hielden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100