Waarom heb ik een bloedsmaak bij niezen en neus snuiten?

iemand een idee? ik begin een beetje te snotteren en nu krijg ik iedere keer zo'n bloed smaak achter in men keel..

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar zit je met een wat gesprongen bloedadertje diep in de neus,waardoor er wat bloed naar je keel loopt en je die typische bloedsmaak krijgt.

Als dat het geval is, dan liggen er in je neus, wat adertjes dicht aan het oppervlak van je neusslijmvlies. Hierdoor zal je makkelijk eens een bloedneus op lopen, die ervaring zul je af en toe hebben, en is niet schadelijk naar mijn weten. In het ziekenhuis, kunnen ze die adertjes even dichtschroeien, dan heb je daar geen last meer van. ;-)

Het slijmvlies in je neus is zeer kwetsbaar en er lopen veel adertjes doorheen. Door veel niezen, snuiten (ja, en peuteren) kun je deze adertjes beschadigen zodat deze openspringen. Doordat je neusholte verbonden is met je keelholte wordt het bloed dat uit de gesprongen adertjes komt je weggeleid van je luchtwegen en via je slokdarm naar je maag, vandaar de bloedsmaak. Dit kan verder geen kwaad. Als je hier echt last van hebt of symptomen krijgt als bloedbraken of donkere (zwarte) ontlasting is het wel tijd om medische hulp in te schakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100