Wat zou dit rare keelgevoel kunnen zijn?

Ik heb sinds een week of 2 alleen s'avonds als ik ga eten zo'n raar keelgevoel alsof ik moet kokhalzen maar het eten valt wel gewoon goed, maar door dat gevoel kan ik bijna niks wegkrijgen en heb ik elke avond nog steeds honger. Weet iemand misschien wat dit is? Of licht het psychisch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een akelig gevoel in de keel komt vaak voor. Soms wordt het gevoeld alsof er een bal in de keel zit ( globusgevoel) , of alsof het eten niet wil zakken na doorslikken, soms voelt het aan als pijn. Er zijn vele medische oorzaken denkbaar, zowel in de keel, de slokdarmen als in de maag, of de luchtpijp.die medische oorzaken die er kunnen zijn kunnen van onschuldig tot kwaadaardig variëren en ook kan het psychische oorzaak hebben en ook dan kunnen de klachten heftig zijn. Meestal is er niks aan de hand bij dit soort klachten. Feit is echter dat sommigen doodsangsten uit staan hierdoor. Er is op afstand dus geen zinnig woord over te zeggen. Ga naar je huisarts ermee, die ziet dit soort klachten heel regelmatig voorbijkomen. Als je gerustgesteld bent, en vaak kan dat vrijwel direct, me,en de klachten al heel snel af.

Ben je een paar weken geleden toevallig ziek geworden na het avondeten, of misselijk ? Ik heb ook eens gehad dat ik soep at en daarna moest overgeven. De eerstvolgende keren dat ik diezelfde soort soep at, begon ik al te denken: o als ik maar niet ziek word, en voelde ik mijn maag al draaien. Bij andere soep had ik het niet. Het is overgegaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100