Waarom ben ik zo moe?

Hey,
Ik werk nu ruim een jaar iedere zaterdag bij de Hema (horeca gedeelte, met koffie etc.) en heb heel erg veel plezier in mijn werk. Maar sinds een paar weken ben ik ongeveer een uur voor mijn 2e pauze aan het eind van mijn latijn. (Doordeweeks heb ik dit niet. ) Eerst dacht ik dat dit door mijn hypoglykemie kwam, maar na het nemen van wat suiker (wat normalerwijs werkt) ben ik nog altijd dood moe. Op het moment dat mijn pauze dan eindelijk begint sleep ik mezelf naar de kantine en eet en drink wat. Vaak ben ik dan nog steeds moe en neem maar een kop koffie. En dan eindelijk krijg ik weer wat energie. Na die 2e pauze red ik het zonder verdere vermoeidheid tot sluitingstijd. (6uur)

Even ter informatie de eerste pauze is tussen 11.00 en 12.00 en duurt een half uur. De tweede heb je ergens tussen 14.00 en 15.30 weer een half uur. (Ik heb vaak om 14.30 pauze en ben om 13.00 begint het vermoeide gevoel)

Heeft iemand misschien advies wat ik tegen deze verschrikkelijke vermoeidheid kan doen en hoe het komt? Alle tips zijn van harte welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

vermoeidheid kan veel verschillende oorzaken hebben - Kijk eens naar wat je doordeweeks doet, misschien ben je al bijna (onbewust) uitgeput door een vermoeiende week, en kun je het ergens iets rustiger aan doen. - Slaap 's nachts voldoende. - Je hebt het over hypoglykemie, ben je bekend met diabetes? - kijk ook eens naar wat je eet in je eerste pauze, misschien eet je iets wat een snelle suikerpiek geeft, maar daarna ook een snelle dip (hoge glycemische index (GI)). Dit is ook de reden dat veel mensen last hebben van een dipje enige tijd na een maaltijd. Beter om dan iets te eten met een lage GI, bijvoorbeeld pasta, peulvruchten of fruit. - je lichaam heeft te weinig brandstof om het goed te redden tot de tweede pauze, dat zou verklaren waarom je het na wat eten wel weer trekt

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/slapen/waarom...
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Hallo, als je merkt dat je abnormaal moe bent, is het in de eerste plaats belangrijk om jezelf en je bloed even te laten onderzoeken bij een dokter om te zien of dat moe zijn een fysieke of psychische oorzaak heeft. Er zijn mensen met slaapapneu, met bv CVS, of andere (vermoeidheids)ziekten. Maar er zijn evengoed mensen die gewoon een beetje te weinig ijzer in hun bloed hebben. Je stelt een heel open vraag, maar als je zeker wilt zijn van je zaak en als het moe zijn je hindert, dan is het best om eens met een specialist te bekijken vanwaar het kan komen, om te beginnen. Mvg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100