moet je alle nagellak weggooien als je kalknagels hebt?

Ik heb aan beide voeten kalknagels, ben hiervoor kuur nailner aan t gebruiken. Ik las dat je om verdere besmetting te voorkomen alle gebruikte nagellak moet weggooien. Klopt dat? Want ik zou toch graag af en toe tijdens de kuur van een jaar, soms nagellak willen dragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik geen nagellak op uw besmette nagels, de lak sluit af en de schimmel gaat hieronder broeien. Gooi de gebruikte nagellak weg.

Bronnen:
http://www.shinebyimke.nl/kalk-schimmelnagels

Lees op de site van Nailner dat dat niet perse hoeft. Nagellak sluit de zuurstoftoevoer af naar je nagel en kan daarom het herstel vertragen. Toch mag je overdag gewoon nagellak dragen, wat je dan verwijderd en vervolgens na een minuut of tien mag je je volgende dosis Nailner weer aanbrengen Uit de bron: "Kalknagel en nagellak Na gebruik van Nailner kun je nagellak aanbrengen. Wacht hiermee tot Nailner is opgedroogd en ingetrokken (1-2 minuten). Verwijder de nagellak weer voor de volgende behandeling met Nailner. Nadelen van nagellak bij kalknagels Nagellak kan de zuurstoftoevoer naar het nagelbed bemoeilijken en vocht onder de nagel vasthouden. Dit kan het herstel van de nagel vertragen. Het is daarom raadzaam het gebruik van nagellak tijdens de behandeling met Nailner te minimaliseren. " Het niet opvolgen van het advies om nagellak weg te gooien en tijdelijk geen nagellak te gebruiken, zal het herstel vertragen, maar het kan dus wel gewoon. Ik raad je aan om tijdelijk geen nagellak te gebruiken, maar op bijzondere dagen kun je een uitzondering maken. Het zijn jouw nagels tenslotte

Bronnen:
http://www.nailner.nl/faq.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100