ben je besmet na aanrakinglintworm?

Er zat iets bij de anus van de kat, het leek wel een takje. Dus ik wil dat eraf trekken en komt er een ongeveer 7 of 8 centimeter lange lintworm uit. Ik heb hem alleen bij dat achterste stukje vastgehad en heb de worm gelijk weggegooid. Heb daarna mijn handen direct gewassen met zeep en nu is mijn vraag of ik nu besmet kan raken, kan er op internet vrij weinig over vinden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wel degelijk mogelijk een besmetting te krijgen, het eitje van een lintworm kan dusdanig lang in leven blijven dat mens en dier (lees, organismen) besmet kunnen worden.

Nee je bent niet besmet door de worm om twee redenen. 1. Je hebt gedaan wat je altijd zou moeten doen na aanraking van je kat of de kattenbak nl je handen goed wassen en daarmee voorkom je besmetting. 2. De worm ( je zegt lintworm maar het is waarschijnlijker dat het een spoelworm is) zelf is niet besmettelijk. De besmetting gebeurt door "eitjes" en die zijn zo klein dat je ze niet met het blote oog kunt zien. Je kat heeft wormen en dan kun je zeker van zijn dat eitjes in de uitwerpselen van de kar zitten en een grote kans dat ze ook rond de anus zitten. Wel even een wormenkuur geven aan de kat.

Wanneer je je handen gewassen hebt niet. Maar: een besmetting kun je wel opgelopen door een lik van je huisdier. Ook deurkrukken, pinapparaten e.d. kunnen wormenbesmettingen overbrengen. Vlooien kunnen besmettingen overbrengen van dier naar dier. Dus ontworm je kat, behandel hem en zijn omgeving met antivlomiddel, was zijn dekentjes en vergeet de behandeling niet te herhalen. Lees daartoe de verpakking van de middelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100