Is het normaal dat ik al last heb van ''extreme'' haaruitval op 19 jarige leeftijd?

Hallo,

Ik ben een jongen van 19 jaar en maak me momenteel zeer druk over het aantal haar dat ik verlies, aangezien ik dit nooit gehad heb. Ik hoef maar een hand door me haar te halen en ik neem al ongeveer 3 haren mee.

Wanneer ik dit bespreekbaar maak hoor ik vaak: ah het is het weer of stel je niet aan. Tóch speelt dit al zeer lang en hoop ik nooit kaal te worden.

Henk

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens hoeveel haar je ouders hebben, haaruitval is vaak genetisch bepaald. Je verliest normaal gezien circa 100 haren per dag. Eet je verder gezond? Als je je echt zorgen maakt, kun je advies vragen bij de huisarts. Die kan ook bloedonderzoek doen, een vitamine B12 tekort kan bijvoorbeeld ook haaruitval geven.

Kan zijn dat je bepaalde voedingsstoffen mist. Krijg ook haaruitval als ik geen vitamine B complex gebruik of een te lage dosis.

Ik heb ook veel haaruitval en ben 19 jaar. Het komt waarschijnlijk door een grote hoeveelheid testosteron, een mannelijk hormoon,dat je lichaam aanmaakt.Dit leidt tot veel haar verlies op je hoofd en gaat vaak gepaard met baardgroei. Het is dus niet iets ernstigs.

Bronnen:
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlan...

Nee, het is niet normaal als je extreme haartuitval heb. Nu kunnen mannen al op jonge leeftijd kaal worden, maar dat begint vaak op de bekende plekken, en niet overal tegelijk. Het beste wat je kan doen is even langs de huisarts, die kan met een simpel bloedonderzoek namelijk een vitamine tekort uitsluiten, maar wat hier nog niet genoemd is dat is een schimmelinfectie van de hoofdhuid. Met een shampoo wordt dat behandelt. Deze infectie kan ook zorgen voor opvallend veel haaruitval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100