Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is een wrat?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
2.3K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
vervelend!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De meeste vragen die hier op Goeie vraag gesteld worden kan je op Google opzoeken, HumanBeing.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wratten zijn harde eeltige plekken en tumortjes. Ze worden veroorzaakt door een virus. Ondanks het woord 'tumortje' is het beslist niet een soort kanker! Tumor is gewoon het Latijnse woord voor gezwel. (zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Tumor)

Wratten zijn heel besmettelijk, zeker als je er een wondje aan hebt.
Op deze site http://www.huidinfo.nl/wratten.htm kun je lezen wat wratten precies zijn, maar je vindt er ook veel methodes om ze te verwijderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Een wrat is een wildgroei van cellen; een gewoonlijk goedaardige vorm van kanker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. De officiële benaming is verruca. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en vingers. Wratten komen veel voor, het meest in de leeftijdsgroep tussen 12 en 16 jaar.
Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme, dat ziekte kan veroorzaken. Wratten zijn besmettelijk. De virussen die de verwekkers zijn van de gewone wratten, worden officieel ‘humane papillomavirussen’ genoemd. Bolhoedwratjes worden door een ander virus veroorzaakt. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden
Er bestaan ook wratten die je gewoon krijgt als je ouder wordt, soms al vanaf 30 j. Integendeel tot andere, worden ze NIET door een virus veroorzaakt.
Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. In het begin is het vaak een huidkleurig, geelbruin, grijsbruin plekje met een ruw, fluwelig oppervlak. Later worden ze dikker en groter, met een wratachtig (bloemkoolachtig, hobbelig, brokkelig) oppervlak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding