In welke taal denken babys?

Bijv een baby van 9 maanden die aan het spelen is of bijv iemand herkent etc

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

(Ik heb hier totaal geen verstand van, maar )iedereen wordt geboren als beelddenker. Wanneer een baby iemand herkent dan komt dat voort uit een beeld en een gekoppeld gevoel. ik kan me voorstellen dat mijn nichtje bij het zien van oma denkt aan snoep. Het beeldenken is geïntroduceerd door Maria Krabbe in de jaren 50. Zij kwam tot de ontdekking dat sommige mensen bij het gesproken woord boom dachten aan een driebeeld/plaatje van een boom en andere aan de vier letters: boom. Dit laatste zijn taaldenkers/begripsdenkers. Wanneer je ouder wordt behouden sommige mensen de voorkeur te denken in beelden en andere nemen het begripsdenken over(de meerderheid). Zelf geniet ik de voorkeur van het beelddenken, vandaar dat ik reageer maar verder heb ik geen verstand van baby’s. Daarnaast zag ik mijn neefje iemand naapen toen hij nog geen twee jaar was haha, beelddenken.

Taal is een hulpmiddel om emoties en gevoelens mee te delen. Het oer-denken gebeurt in emoties, gevoelens en beelden. Mogelijk ken je dat je iets over gevoelens wilt delen en dat de taal niet toekijkend is. Bijvoorbeeld: " ik hou van je" kent vele nuances. Ik houd van mijn zus, van mijn dochter en van mijn vriend. Toch voel ik daar onderscheid in, dat ik niet in woorden uitgedrukt krijg. Ook het woord "blij" dekt het gevoel vaak niet. Taal is behelpen, we hebben het nodig voor de communicatie.

Vanaf 9 maanden gaat je kind de geluiden die jij maakt steeds meer nadoen. Hij luistert goed naar alles wat jij zegt. Bovendien krijgt hij steeds meer door hoe een gesprekje gaat. Hij speelt met klanken en maakt daar steeds meer patronen mee. In de periode tussen zijn eerste en tweede verjaardag maakt je kind een paar belangrijke ontwikkelingen door op taalgebied. Van het eerste woordje naar tweewoordzinnetjes is een hele prestatie. Je zou dus kunnen stellen dat het kind vanaf 1 jaar inde staal van de ouders begint te denken.

Bronnen:
http://www.anababa.nl/ontwikkeling/baby/cognitief
http://www.anababa.nl/ontwikkeling/dreumes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100