Waarom mag je geen griepprik krijgen als je het Guillain Barré Syndroom gehad hebt?

Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, totdat ik een uitnodiging kreeg voor de griepprik vanwege het feit dat ik nog niet zo lang hartpatiënt ben.
Daarin stond dat ik geen griepprik mocht krijgen als ik ooit Guillain Barré had gehad. Deze ziekte heb ik inmiddels zo'n 27 jaar geleden gehad, maar mijn huisarts kon hier alleen maar een vaag antwoord op geven, iets met kippe eiwit dat dit Guillain Barré virus opnieuw zou kunnen activeren. Nu eet ik regelmatig kip / kipfilet en eieren, dus ik vind de redenatie van de arts eigenlijk wel wat onlogisch, omdat daar ook kippe eiwit in zit. Wie weet eigenlijk hoe dit nu werkelijk in elkaar zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verdenkingen dat het griepvaccin in een beperkt aantal gevallen Guillain Barre kan veroorzaken. Het RIVM beveelt echter niet aan dat mensen die ooit Guillain Barre hebben gehad het griepvaccin niet mogen hebben. Wanneer je griep krijgt is de kans dat je daarvan Guillain Barre krijgt veel groter, dus wellicht is het zelfs aan te raden het vaccin wél te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100