Gaan littekens weg (veroorzaakt door een kat)?

Hallo,

Ik heb sinds 13 juni 2014 een kitten gekregen, heel leuk beestje! Alleen heb ik nu littekens op mijn arm! Toen hij klein was ging ze voor de lol bijten, het deed geen pijn dus ik liet het toe. Maar toen mijn kat steeds groter en sterker werd ging het wat pijn doen en als ik de kat weg probeerde te trekken gingen het niet gemakkelijk. Mijn arm + beetje mijn hand zit vol littekens!! Ik vind het heel lelijk uitzien en ik baal echt.. mijn gymleraar vroeg al of ik het zelf deed! Ik wil niet dat mensen dat denken en natuurlijk vind ik het niet mooi!

Toegevoegd na 17 minuten:
In de zomer zie je het goed natuurlijk!! Ik heb sinds gisteren een littekencrème bij de Kruitvat gekocht genaamd : Calendulan. Ik smeer het nu heel vaak op mijn armen in de hoop dat het weg gaat. Maar ik heb er mijn twijfels over... :(( . Ik vind het raar dat ik littekens kreeg, want de sneeën waren niet diep.

Weten jullie of de littekens weg gaan?
Of weten jullie iets beters dat de littekens laat verdwijnen ( of verminderen) ?
Is er ook een mogelijkheid om ze weg te laten halen?

Graag een reactie terug!
(Zie bijlage: ik heb een foto erbij geplaatst van een arm, de littekens zie je niet heel goed op de foto maar zo hebben jullie een beetje een idee hoe het eruit ziet.)

Groetjes,
Nina

Weet jij het antwoord?

/2500

De foto zie ik niet, dus de littekens zelf kan ik niet beoordelen. Nee, littekens gaan niet meer weg. Er bestaan een heleboel huismiddeltjes waarvan beweerd wordt dat ze littekens weg kunnen laten gaan. Van al die middeltjes (althans alle die ik ken, maar er zijn er vast die ik niet ken) is hard aangetoond dat ze geen effect hebben op littekens; van sommige is aangetoond dat ze littekens groter maken! Er bestaan ook verschillende crèmes en zalfjes waarvan beweerd wordt dat ze littekens weg kunnen laten gaan, de calendulan is daar een voorbeeld van. Van deze middelen is ook aangetoond dat het middel zelf geen effect heeft op de littekens. Gelukkig is het vaak wel mogelijk om littekens wat kleiner en daarmee minder opvallend te maken. Dit geldt dan met name voor littekens die relatief groot en dik zijn geworden; zogenaamde hypertrofische littekens. Door de littekens een aantal maal per dag flink stevig te masseren worden sommige van deze littekens na verloop van maanden langzaam minder dik. Hierbij is het met name het masseren van het litteken dat uiteindelijk het effect veroorzaakt. Daarbij maakt het dus niet uit of er gemasseerd wordt met littekencreme, calendulan, vaseline, boter, smeerolie. Er zijn (met name op internet) genoeg mensen te vinden die beweren dat hun littekens kleiner werden door littekencremes; dat effect is dan dus waarschijnlijk veroorzaakt door de stevig inwrijven (=massage) en niet door een effect van de creme. Zoals gezegd is het effect het beste te zien bij littekens die aan het begin van de behandeling dik zijn. Aangezien ik je littekens niet zie kan ik dus niet beoordelen in hoeverre dat bij jou het geval zal zijn. Door de behandeling worden de littekens minder dik (ze komen meer in het niveau van de huid zelf te liggen) maar worden niet smaller of korter. Het is dus even een inspanning (je moet het allemaal echt lang volhouden) en het effect kan te wensen over laten, maar als je de littekens zo behandelt kunnen ze dus zeker wel minder opvallend worden; dat is tenminste iets... Helaas zijn er ook littekens die ook na maanden hier niet op reageren; vooraf kan ik dat niet voor je voorspellen. Je hebt de calendulan al gekocht, dus die kan je prima gebruiken om de littekens een keer of 4 per dag stevig te masseren. Als de tube leeg is kan je dus net zo goed een goedkoper alternatief kopen.

Littekens gaan nooit helemaal weg. Wel is er veel aan te doen om de zichtbaarheid te verminderen. Een goede werking heeft Sunil (inderdaad dat wasmiddel!). Dadelijks een kwartiertje is genoeg. Werking is op zijn best als de wonden / krassen nog vers zijn.

littekens kúnnen zeker wel helemaal weggaan (het duurt alleen erg lang) Krassen van een kat verschillen erg en sommige blijf je gewoon jaren zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100