Als ik niet moe word van het fietsen tijdens de fitness, is dit dan wel effectief, bijv voor afvallen?

Ik fiets als ik fitness 20 kilometer zonder maar een klein beetje moe te worden. Is het wel effectief wat ik doe? Ik fiets met een gemiddelde snelheid van 20 km per uur en kan uren door gaan (heb ik als gevoel). Ik ben een beetje aangekomen en wil afvallen maar heb het gevoel dat dit niet werk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elke beweging is goed voor het afvallen. Het feit dat je niet moe wordt, zegt veel over je conditie. Je hebt een dijk van een conditie. Je lijf is heel goed in staat om de spieren de voeding en zuurstof te geven die de inspanning vergt. De voeding die je spieren nodig hebben, daarmee val je af. Wil je jezelf een uitdaging geven dan kun je ook bij fietsen de weerstand verhogen. Meer weerstand vraagt om meer voeding voor de spieren. Dan val je snellen af. Wanneer mensen moe worden van het fietsen, dan zegt dat dat iets over conditie. Iemand die aan zijn conditie wil werken, zal de inspanning zo hoog leggen dat er vermoeidheid ontstaat. Daarmee bouw je op dat hart en longen verbeteren. Door een goede conditie kun je langer een inspanning leveren. Veel plezier .

Per dag slechts 1 uurtje fietsen en de rest van de dag weinig beweging in combinatie met b.v. ongezond eten en ongezonde levensstijl, zal niet echt helpen met afvallen. Pas als je meer aan energie gebruikt, dan dat je met voedsel binnen krijgt, zal het lichaam aanspraak gaan maken op zijn opgeslagen reserve ( vet) en val je verder af. Ook het krijgen van wat meer spiermassa, juist door het fietsen, zou er voor kunnen zorgen, dat je iets bent aangekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100