Is het zo dat als je groenten in de magnetron warm maakt, dat de vitaminen worden afgebroken of minder worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over het algemeen is er niet veel verschil tussen koken in de magnetron of op het fornuis. Tijdens het koken kunnen de wateroplosbare vitamines (vitamine B-complex en vitamine C) in het kookvocht terechtkomen. In de magnetron wordt er vaak minder water gebruikt: dit kan wat voordeel opleveren. Maar als het kookvocht bij gewoon koken in een sausje of in de jus verwerkt wordt, is er al geen verschil meer.

Bronnen:
http://74.125.77.132/search?q=cache:aitSWK...

Koken in de magnetron is ten opzichte van de conventionele methoden meer energie efficiënt, omdat het eten sneller kookt en omdat alleen het voedsel wordt verhit en niet de omgeving. Uit gedane onderzoeken blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat microgolven specifieke veranderingen in voedingsstoffen veroorzaken, anders dan bij conventioneel koken. De voedingswaarde van voedsel bereid in de magnetron is vergelijkbaar met die van conventioneel bereidt voedsel.

Ja, dat is zo. Door het verwarmen van groenten in de magnetron verminderen sommige vitaminen. Dat die vitaminen minder worden, komt niet door de magnetron, maar door het verwarmen. Met andere woorden, als je diezelfde groenten op het fornuis zou verwarmen, of boven een houtvuur, zouden diezelfde vitaminen ook minder worden. Het voordeel van de magnetron is dat het verwarmen daarin heel snel gaat. Het duurt dus maar even voordat je groenten warm zijn. Die vitaminen gaan dus ook slechts gedurende kortere tijd kapot. Verwarm je diezelfde groenten op het fornuis, dan duurt het veel langer voor ze warm zijn. De vitaminen gaan gedurende een aanzienlijk langere tijd kapot. Uiteindelijk zullen er dus minder vitaminen overblijven wanneer je je groenten op een fornuis verwarmt, dan wanneer je ze in de magnetron verwarmt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100