Is het slecht om glowsticks op je huid te krijgen?

Ik wil graag voor een feestje mezelf schminken met glowsticks (niet op mijn gezicht maar op mn armen) En ik vroeg me af of dit nou schadelijk is. (Ik neem het niet in en ik smeer het ook niet op ogen of gezicht)

Toegevoegd na 8 minuten:
en zo ja, wat is dan het gevaar wat optreedt?

Toegevoegd na 21 minuten:
En als je het in je haar doet blijft je originele haarkleur dan nog gewoon of bijt het uit en wordt het gebleekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is geen goed idee. Het principe van een glowstick is dat er de staaf uit 2 verschillende buisjes bestaat. Het binnenste buisje bevat een chemische stof die een kleur licht uitstraalt als het in aanraking komt met de vloeistof in de buitenste buis. In die buitenste buis zit meestal waterstofperoxide. De binnenste buis is een glazen buisje dat je breekt door de glowstick te buigen. Waterstofperoxide is een bijtende vloeistof. In hele lage concentraties wordt het wel gebruikt om haar te blonderen (letterlijk alle pigment er uit te bijten), in hogere concentraties kan het explosief zijn. Dit op bv je kleding komt zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je kleding daarna vlekken heeft die er nooit meer uit gaan. Als het op je lichaam komt heb je kans dat je wonden oploopt door de bijtende vloeistof; deze zijn vergelijkbaar met brandwonden en genezing van die wonden is een langdurige kwestie die meestal onder begeleiding van een arts moet plaatsvinden. De vloeistof die, bij aanraking met de waterstofperoxide, licht gaat uitstralen is een zogenaamde PAK. PAK staat voor Polycyclische Aromatische Koolwaterstof. Afhankelijk van de kleur die het moet uitstralen zijn het verschillende PAK’s die daarvoor worden gebruikt. Van PAK’s is algemeen bekend dat deze kankerverwekkend zijn. Nog een reden dus om deze niet op je kleding of je lichaam te smeren. Als je een glow-in-the-dark effect op je huid wil hebben kun je beter op zoek gaan naar speciale spullen die daarvoor gemaakt zijn. Op internet is daar genoeg van te vinden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glowstick
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycyclische...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterstofperoxide

Glowsticks bevatten een chemisch materiaal wat daarbij licht radioactief is. Op de verpakking staat dan ook dat je deze niet mag openen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100