Kan ik uitzoeken wie de echte vader is?

Ik zou graag willen uitzoeken wie de echte vader van mijn vader is. Er zijn twee mogelijke vaders. Beide leven niet meer. Mijn vaders moeder leeft ook niet meer. De zuster van mijn vader leeft nog wel die is zeker van vader één. Is er een mogelijkheid om het uit te zoeken? Ik weet niet zeker of mijn vader mee wil werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je vader en zijn zuster hun DNA laten testen, kun je eenvoudig vaststellen of ze de zelfde vader hebben. Alleen als dat niet het geval is, weet je dus nog niet WIE de andere vader is. Alleen dat het niet dezelfde is. Als je dan vermoedens hebt van wie de andere vader zou kunnen zijn, zou je dat weer kunnen aantonen door DNA te onderzoeken van zijn bloedverwanten (broer/zus , kinderen) . Maar daarvoor moet je vader wel meewerken ; je kunt dat op geen enkele manier achter zijn rug om doen. En het is niet iets waar je licht over beslist ; het kan nogal wat consequenties hebben, al is het maar gevoelsmatig.

De meest aangewezen strategie is je huisarts even te raadplegen.Deze kan je al vertellen of het nog mogelijk is. Omdat je nu onderzoek moet gaan doen met verwanten van je biologische opa. Dit is niet zo simpel daar de materie zeer gevoelig kan liggen. Indien alles meewerkt kan een dienst genetica van een universitair ziekenhuis je dan misschien meer inzicht in geven maar volledig uitsluitsel weet ik niet. Verder loop je de kans om nog meer lijken uit de kast te halen; Dus voorzichtigheid is de boodschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100