Pil uitgespuugd?

Hallo allemaal, ik hoop echt dat iemand mij kan helpen.
Ik heb vrijdag 2uur na dat ik mijn pil heb genomen gekotst, ik heb hier verder niet bij nagedacht en zaterdag de pil genomen en onveilig seks gehad. Nu dacht ik er zondag over na en begon ik toch wat zenuwachtig teworden, ik heb alsnog een pil genomen uit mn reserve strip, dit is in mijn 2e week gebeurt en nu is mijn vraag, ben ik veilig? En kan ik nu zwanger zijn en moet ik zo snel mogelijk de morning afterpil halen??
Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je binnen 4 uur na inname overgeeft of buikloop krijgt,... dan moet je zo snel mogelijk een extra tablet nemen. ( En dat deed je ) Let wel,... ik zeg hier 4 uur. Maar dat kan van pil tot pil afhangen. Er zijn er ook die 3 uur in de bijsluiter hebben staan. Kijk even wat jouw bijsluiter zegt. Dat lijkt me al een goed begin. Als je een pil 12 uur te laat neemt ( je was wel op tijd maar je kotste ze uit zonder nieuwe te nemen ) Dit lijkt me het beste passen bij jou omschrijving. Het onderstaande komt letterlijk uit de bron-link. Neem de vergeten pil zo snel mogelijk in en neem de pil van de dag zelf op het normale tijdstip. Neem de pil de volgende dagen op het normale tijdstip. Je bent nog steeds beschermd tegen een zwangerschap.

Bronnen:
http://www.seksualiteit.be/anticonceptie/n...

Je kan zwanger raken ja. Je hebt de pil meer dan 12 uur te laat ingenomen dus is het niet meer zeker dat je beschermd bent. De Morning after pil zal mogelijk nog redding kunnen bieden maar dan moet je hem morgen halen. Let wel dat de MAP tot 72 uur na onveilige seks werkt. De betrouwbaarheid is: 95% bij inname van deze pil binnen 24 uur 85% binnen 48 uur en 58% bij gebruik binnen 72 uur Ook zijn de bijwerkingen van de MAP ongeveer gelijk aan die van een beginnende zwangerschap!! Misselijkheid (bij 14 tot 24 % van de gebruiksters) Overgeven (bij 1 tot 5 % van de gebruiksters). Pijn in de onderbuik, duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn (bij 14 tot 21 % van de gebruiksters) Gevoelige borsten (bij 3 tot 17 % van de gebruiksters) Veranderingen in het patroon van de maandelijkse bloedingen; de menstruatie kan bij sommige vrouwen eerder en bij andere vrouwen later komen (bij 5 tot 20 % van de gebruiksters). Doe dan dus ook een zwangerschapstest na een aantal dagen/weken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Morning-afterpil

aan gezien je vraag nog vers is... niet afwachten tot je zwangerschaps test kunt gaan doen dan is het al te laat ga na de apoteek morgen en vraag gewoon om een after moning pil nou en kost het je maar 10tje maar no niet klaar bent voor kinderen ook niet aan geginnen mischien wel je beste 10tje ooit leven gespendeerd hebt wie weet! voor de rest kan ook adviseren ook al slik je de pil beter ook veilig vrijen ook verband ziektes en je hebt dubbelen bescherming condoom en de pil samen goede combinatie bijna niet fout zal gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100