Is er een eenvoudige manier om erachter te komen of je de ziekte van Pfeiffer hebt?

Ik weet dat je je kunt laten testen door bloedafname, maar ik vroeg me af of er misschien een eenvoudigere manier is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, of je het Epstein-Barr-virus hebt moet echt getest worden in je bloed, en dat kan alleen de dokter. Het is zelfs nog een vrij langdurige test ook (dag of 5). Maar de Ziekte van Pfeiffer is een leveraandoening, dus als je er al een tijdje mee loopt, zul je zeker duidelijke verschijnselen krijgen (naast moeheid die op van alles kan wijzen), namelijk geel oogwit en dikke opgezette lymfeklieren in de hals. Als je die beiden hebt, is het zeker aan te bevelen je te laten testen. (Het kan namelijk ook een andere, ernstiger leveraandoening zijn zoals hepatitis). Toegevoegd na 32 minuten: Er zijn tegenwoordig 'thuistesten' door pfeiffer die al na enkele minuten (!) de uitslag geven (waar de dokter dus 5 dagen voor nodig heeft......) maar die zijn dus weinig betrouwbaar. Ze testen op antistoffen tegen het Eppstein-Barr - virus, maar omdat veel mensen als kind de ziekte al ongemerkt hebben doorgemaakt, geven zulke tests vaak een vals positief. Geldklopperij. Ga bij een gedegen vermoeden echt liever naar de huisarts ; dat is de enige die echt uitsluitsel kan geven.

Nee, hiervoor zul je toch echt naar de huisarts moeten gaan.

je kunt ook jezelf testen;) heb je vaak last van vermoeidheid? heb je vaak geen zin om iets te doen omdat je je uitgeput voelt? als dit het geval is heb je misschien pfeiffer :( voor de zekerheid zou ik toch ook even langs de huisarts gaan.

Of alle vrienden en vriendinnen navragen of ze pfieffer hebben, o ja en alle klasgenoten en familie buren enz enz .... bloedtest is toch sneller en beter...

Volgens mij heb je wel een thuistest van de Etos (ik weet verder niet hoe die werkt), maar ik denk dat de meest betrouwbare manier toch is om langs te huisarts te gaan voor een bloedtest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100