Hoe verstandig is het om met aanhoudende rugklachten Verpleegkunde te studeren?

Hallo,

ik ben sinds vorig jaar arbeidsongeschikt; geopereerd aan een hernia aan de lage rugwervels, deze zijn aaneen vastgezet omdat het uitstraalde naar mijn beide benen.

De uitstraling naar mijn benen zijn verholpen maar helaas kan ik nog altijd niet langdurig pijnloos zitten, krijg regelmatig steken in mijn rug waardoor ik vaak moet rechtstaan en wandelen.

Ik kan dit verhelpen door pijnstillers te nemen of warmtepleisters te plakken op mijn rug.

Aangezien ik al een behoorlijke tijd stil sta op vlak van werk en studies wil ik eindelijk toch iets ondernemen. Ik droom al van jong af om verpleegkunde te studeren maar ik vraag mij af hoe verstandig het is om in zo'n situatie deze opleiding te volgen?

Ben een 25-jarige jongeman en ben benieuwd wat jullie er van denken...

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb jaren in de zorg gewerkt, niet als verpleegkundig maar mijn werk kon je wel vergelijken daarmee, rugpijn was echt ook mijn klacht veel tillen zelfs met tilliften is het hard werken. Eerlijk gezegd lijkt het me te zwaar voor je als ik het hoor en kans dat je er werk in krijg met deze voorgeschiedenis ? vrees dat werkgevers er niet aan willen. er zijn wellicht andere studies die wat minder zwaar zijn voor je rug . ? Wellicht is laborant iets voor je ???

Bronnen:
https://www.amc.nl/web/Het-AMC/Afdelingen/...

Dat is volgens mij niet aan te raden. Je moet als verpleegkundige veel bukken en tillen. Dus als je nu al veel rugklachten hebt, is dit volgens mij geengoede optie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100