Om de twee weken ongesteld, hoe kan dit ?

Ik ben een meisje van bijna 16 en ben ongeveer al 4 jaar ongesteld. Mijn menstruatiecyclus was normaal, rond de 28 dagen en geen zware klachten.
Maar sinds twee maanden geleden ontvang ik mijn menstruatie al een paar keer om de twee weken (13 tot 16 dagen). In de 4 jaar dat ik ongesteld ben geweest, heb ik geen pil geslikt of seksuele handelingen verricht.

Misschien dat ik iets te vroeg aan de bel trek, maar ik panieker wel vaker door ongewone lichamelijke "klachten". Is dit ernstig of komt het door stress ? (Heb de laatste tijd ook wel last van haaruitval/losse haren).

Alvast bedankt !!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is waarschijnlijk helemaal niets ernstigs. Het overkomt veel vrouwen maar er moeten wel even naar gekeken worden. Op de één of andere manier zijn je hormonen de kluts kwijt geraakt. Spanning kan ook meespelen. De dokter kan je een middeltje geven om de boel weer te reguleren. Als je teveel en te vaak bloed verliest kun je bloedarmoede krijgen dus het is zaak wel naar de dokter te gaan.

Stress kan de oorzaak wezen van een instabiele cyclus. Ook plotseling roken of alcohol drinken kan volgens mij ook invloed hebben, not shure. Komt goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100