Hoe kun je het beste omgaan met pijn, zonder dat je er zelf aan onderdoor gaat?

Ik vraag me af hoe ik het beste met pijn om moet gaan, ik denk namelijk dat er wel een manier is om er 'goed' mee om te gaan maar ik weet niet hoe.

Toegevoegd na 16 minuten:
Het gaat om fysieke (lichamelijke) pijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je dit ook al gelezen pinkie? Behandelingsmogelijkheden De meest voorkomende klachten (pijn - vermoeidheid - slaapstoornissen - stijfheid) kunnen verminderen met een aantal behandelvormen die, al dan niet in combinatie met elkaar, ervoor kunnen zorgen dat de fibromyalgiepatiënt beter met de klachten om zal kunnen gaan. Echter, geen twee mensen met fibromyalgie zijn hetzelfde. Dit betekent dat ook de behandeling bij iedereen weer anders zal zijn. Vaak is het gewoonweg uitproberen de enige manier om vast te stellen of deze enig effect heeft. • Pijnstilling. Aangezien er geen eenduidige oorzaak bekend is bestaat er geen regulier medicijn waarmee fibromyalgie genezen kan worden. Pijnstillers, zoals paracetamol, worden het meest voorgeschreven maar halen hooguit de scherpe kantjes van de pijn af. Ook anti-depressiva worden vaak voorgeschreven. • Oefeningen verbeteren de lichamelijke conditie en het uithoudingsvermogen. Zij zijn tevens belangrijk om de dagelijkse inspanningen beter te leren doseren. Deze oefeningen (aquagym, zwemmen, fietsen, wandelen) dienen echter steeds naar eigen vermogen te worden aangepast. Vandaar dat ze in het begin het best individueel worden uitgeoefend en bij voorkeur onder begeleiding van een deskundige. • Ontspanningsoefeningen kunnen helpen om de verschillende stresssituaties beter te controleren. • Leefwijze. Bewust leven, op tijd gas terug nemen en reële eisen stellen, dragen in positieve zin bij aan het omgaan met fibromyalgie. • Voeding. Een belangrijke plaats in de behandeling moet worden ingenomen voor voeding. Wie zijn klachten wil verminderen, vermoeidheid te lijf wil gaan en meer energie wil opdoen, moet aandacht gaan besteden aan gezonder eten. Het kan heel verstandig zijn om je eetgewoonten met een voedingskundige te gaan be­spreken. Maar ook zonder het advies van een deskundige is het niet moeilijk om betere eetgewoonten aan te gaan nemen. Lees hier meer over het belang van voeding bij Fibromyalgie. Ik hoop echt voor je dat je een oplossing voor je probleem krijgt!!

Bronnen:
http://www.fibromyalgie.nl/?content=54

ik weet niet hoe erg de pijn is en waar je t hebt..er bestaat medicatie van paracetamol tot morfine, en ik weet de oorzaak niet maar misschien valt die ook op te lossen...ligt er een beetje aan wat je hebt

herkenbaar. ik wist me geen raad met erg veel pijn na een hersenontsteking/gewrichts- en huidontstekingen. en heb bij de revalidatie-arts een goede psychologe gehad. aan de hand van het boek "de pijn de baas" zie hier http://www.cosmox.nl/boeken/de-pijn-de-baas-f-winter-9789055134113?gclid=CL-wp4633aACFcJE3god8nQuDg DE PIJN DE BAAS: paperback van F. Winter met vele oefeningen wel wat gehad. ik weet hoe pijn je leven erg beïnvloeden kan, en verpest. veel sterkte! Toegevoegd na 2 minuten: ik ben ook gaan zwemmen in extra warm water: heel prettig. het is i.s.m. je arts zoeken naar de juiste pillen/pijnstilling. ik hoop echt dat er wat voor jou is waardoor het leven weer prettiger leefbaar wordt.

Paracetemol werkt wonder! 3 tegelijk innemen... En de pijn is zo voorbij.. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100