Wat zijn de voordelen van ouder worden?

We horen allemaal de nadelen van ouder worden..
Rimpels, kwaliteit van botten gaan achteruit, incontinentie, et cetera, et cetera, et cetera.
Maar zoals Johan Cruijff zei; "Elk voordeel heb zijn nadeel."
Wat is dan het voordeel van ouder worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De 67 jaar die ik er nu op heb zitten, waren stormachtig. Ik heb dingen zien komen die eerder ondenkbaar waren. We hadden vroeger nog de 50 urige werkweek en, niet te geloven ,1 week vakantie per jaar! Later kwamen er nog 1 week snipperdagen bij. En dan die meiden, wie was nu je ware? Je trouwt, omdat het zo van je verwacht werd, er kwamen kindertjes omdat dat verwacht werd. In je werk moest je zeker zien hogerop te komen. Wilde je meetellen dan moest je zeker een huis kopen. Dan worden je kindertjes groot en zie je weer precies het zelfde gebeuren. Ook je kindertjes krijgen weer kindertjes. Zorgen, zorgen en zorgen. Nu ik ouder ben, ontdek ik dat we geleeft werden, er werd zoveel van je verwacht en ik heb het wel allemaal waar gemaakt, maar nu ik terug kijk, zie ik zoveel zaken die me door de strot gedouwd zijn. Slikken of stikken, dus ja, wat doe je? Nu ik met pensioen ben, raak ik langzaam maar zeker de eeuwige stress kwijt van het alsmaar meer moeten presteren, er voor in de plaats komt nu tevredenheid, rust en overzicht, ik kan en mag net zo veel als ik wil en net zo vaak als ik wil, andere helpen die voor de eindhalte vast gelopen zijn, van de rails af, de weg kwijt. Ik mag en kan ze goed helpen, ik hoef maar om te kijken naar mijn eigen leven achter me, om te kunnen helpen. Ouder worden geeft rust en overzicht, maar daar moet je wel aan werken, zeuren dat je liever twintig jaar jonger wil zijn, is je eigen voor de gek houden, natuurlijk moet je ook wat dingen inleveren en maar hopen dat je redelijk gezond mag blijven. Maar van de 67 jaar, wil ik nog steeds geen dag terug, denk er niet aan, ouder worden is zo slecht nog niet.

Voordeel van ouder worden: Wijsheid en dat komt met de jaren, gelukkig of helaas...

Dat je meer kennis hebt vergaart over de jaren.

Het was altijd aanzien. Maar of dat nog zo is.......

Dat je nog niet dood bent!

Dat je het meeste brood al op hebt.

Hoe ouder je bent hoe meer aantrekkelijke vrouwen er zijn

Zowel een voordeel als een nadeel: Dat niemand meer iets van je verwacht

Het voordeel van ouder worden is dat er niet meer zo veel hoeft. Je hoeft je niet meer uit te sloven voor het andere geslacht, je hoeft jezelf niet meer te bewijzen. Je kent je sterke en je zwakke kanten, je hebt al een leven opgebouwd, en je hebt al veel gezien en meegemaakt. Je staat niet snel meer ergens verbaasd van.

- Je hebt door de jaren heen meer mensen leren kennen, -- betere vriendschappen op kunnen bouwen, - betere relaties, - je bent wijzer geworden gewoon omdat je zo veel hebt mee gemaakt, - je krijgt KORTING! :D 50+ korting ofzo, - er wordt voor JOU gezorgd in plaats van dat jij voor andere moet zorgen.. - je gaat met pensioen ofzo, dus je hebt álle tijd om te doen wat dat je altijd al wilde.. - je krijgt misschien wel (klein)kinderen! - op een oude fiets moet je het leren, jij hebt het al geleerd, dus zoek eens een "nieuwe fiets" uit :D

Voordeel; Je hebt meer levenservaring. Nadeel: daar heb je niets aan,want geen mens luistert nog naar je! Voordeel:je hoeft niet meer te werken. Nadeel; Dat zou je ook niet meer kunnen,je bent blij dat je nog het leven hebt! Daar heb Cruijffie wel gelijk in: Iedervoordeel heb ze nadeel. Maar ondanks alles,ben ik blij dat we (mijn dame en ik) er nog zijn.Maar voordelen... Oh ja,als we met het OV reizen,maag mijn dame gratis mee,omdat ik een begeleiderskaart heb,maar voordeel....nou nee.

Je jeugdpuistjes zijn over de datum!

Meer mensenkennis krijgen. Gezelligheid Veel waardering

Ervaring die je door de jaren heeft mee gemaakt.. Die je aan je kinderen kan doorgeven. Wat ze moeten doen, en wat ze niet moeten doen...

Het hoeft allemaal niet meer zo nodig je leert heel goed te relativeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100