Hoe kan ik bepalen hoeveel gram suiker ik maximaal per dag consumeren?

Ik bedoel ik lees verschillende dingen WHO schijnt geadviseerd te hebben de suikerconsumptie te halveren maar dat vind ik wel erg makkelijk. Wie kan het voor mij bepalen: gezonde jman , sterk gebouwd (licht buikje), 196cm, 95kg, 38jr. Alvast bedankt!!!

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik sport / fiets 3 keer per week en loop beweeg veel ik eet alleen tonnen koeken, taart ijs snoep chocola het is nog een wonder dat ik er zo uit zie

Weet jij het antwoord?

/2500

Suiker levert wel energie (calorieën), maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Te veel suiker eten kan bijdragen aan het ontstaan van overgewicht. In Nederland bestaan geen officiële adviezen over de hoeveelheid suiker die een mens per dag zou moeten binnenkrijgen. In de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad (2006) staat dat mensen zo min mogelijk producten met toegevoegde suikers moeten gebruiken, om overgewicht te vermijden. De Gezondheidsraad constateert dat te weinig bewijs bestaat om aparte hoeveelheden voor mono-, di- en polysachariden op te stellen. Er is dus alleen een advies voor koolhydraten als geheel. De gezondheidsraad adviseert dat wie gezond wil eten, 40 tot 70% van zijn energie uit koolhydraten haalt. Sommige buitenlandse organisaties geven wél aparte hoeveelheden voor mono-, di- en polysachariden. Zo adviseert het Amerikaanse Institute of Medicine om minder dan 25% van de calorieën op een dag uit toegevoegde suikers te halen. De World Health Organization (WHO) zegt dat mensen minder dan 10% van de calorieën op een dag moeten halen uit mono- en disachariden. Volgens de tabel op http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewicht/gezond-gewicht.aspx heb jij dagelijks 2900 kilocalorieën nodig. Je zit dus helemaal goed als je maximaal 290 calorieën door suiker binnenkrijgt, maar het zou ook anderhalf keer zoveel mogen zijn. Honderd gram witte suiker geeft 402 kilocalorieën, dus jouw gezondste maximum komt op 72 gram suiker per dag.

Bronnen:
http://www.calorielijst.nl/
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100