Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

komt ODD ook voor bij volwassenen?

Toegevoegd na 39 minuten:
aan wat kan je merken dat iemand het heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tuurlijk komt ODD ook bij volwassenen voor. Het is niet zo dat er een leeftijdgrens aan zit of zoiets. Het kan voorkomen als je al volwassen bent. Maar het kan ook 'meegroeien' van dat je het als kind had, en nu doorgroeit naar volwassene. Je kan ook bepaalde dingen meemaken als volwassene waar door je het krijgt. Toegevoegd na 1 uur: De symptomen van ODD (waar je dus aan kunt merken dat iemand het zou kunnen hebben) is vaak driftig maakt vaak ruzie met volwassenen is vaak opstandig of weigert zich te voegen naar verzoeken of regels van volwassenen ergert vaak met opzet anderen geeft anderen vaak de schuld van zijn of haar eigen fouten of wangedrag is vaak prikkelbaar en ergert zich gemakkelijk aan anderen is vaak boos en gepikeerd is vaak hatelijk en wraakzuchtig

Ja, het komt ook voor bij volwassenen, maar als je voldoet aan de kenmerken zoals hierboven beschreven dan gaan de psychiaters eerdere aan een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis denken. Als je als kind voldoet aan de kenmerken van odd wordt dat toch anders geduidt dan wanneer een volwassene aan dezelfde kenmerken voldoet. Een volwassene zou intussen minder impulsief en duidelijke, betere waarden en normen moeten hebben. Dat kun je van een kind nog niet verwachten, dus spreken ze bij kinderen van ODD.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100