Kan je sexueel misbruikt worden onder hypnose?

Stel iemand brengt je onder hypnose en tijdens deze hypnose verricht deze persoon sexuele handelingen met je.
Nu weet ik dat je onder hypnose nooit dingen doet die je niet wilt. Dus waarschijnlijk gaat dat niet lukken. Maar wat nou als je onbewust die hypnotiseur aantrekkelijk vindt? Gebeurt dat dan wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Af en toe komt seksueel misbruik in hypnose voor, ook in Nederland. Gelukkig is het zo sporadisch, dat een dergelijke zaak meestal niet de krant haalt. Zo’n tien jaar geleden speelde in Nederland een zaak van een hypnotiseur, zonder adequate opleiding. Tussen 1979 en 1982 werden klachten van negen vrouwen bij de politie gedeponeerd. Van deze negen had één geslachtsgemeenschap met de man. Bij twee anderen was sprake van masturbatie. In zeven gevallen werden borsten en vagina aangeraakt. Vijf van hen beschreven dat ze het gevoel hadden dit niet te willen, doch zich niet konden bewegen en één en ander konden voorkomen. Wel herinnerden ze zich allemaal deze gebeurtenis. Omdat in hypnose verschillende bijzondere fenomenen opgeroepen kunnen worden, zoals geheugenverlies over een gebeurtenis, lichaamsverstijving, kunnen dergelijke heren, voor hun onfrisse handelingen, hier handig gebruik van maken. Dit toont aan dat patiënten in hypnose ervaren, dat ze minder controle hebben of machteloos zijn. Het betekent niet, dat hypnose persé de veroorzakende factor hoeft te zijn. Hypnose is een prachtig therapeutisch instrument. Maar vanwege zijn kracht kan dit instrument ook misbruikt worden. Het gevaar van misbruik bestaat vooral bij een kleine 5 % van de mensen die in een diepe hypnotische trance kunnen komen. Veel hypnotherapeuten zijn zich bewust van de grote intensiteit, dat ze met hun cliënt hebben, veel groter dan een doorsnee therapeut. Deze therapeutische relatievorm is bij uitstek geschikt, om cliënten (positieve) suggesties te geven. Vanwege het gevaar dat deze suggesties op een door de cliënt negatieve manier opgevolgd zouden kunnen worden, zijn vrijwel alle hypnotherapeuten extra voorzichtig. Sommigen gaan zelfs zover dat ze weigeren hun cliënt aan te raken. Ze weten dat zij door negatieve publiciteit soms zwak staan.

Ja dat kan, helaas, maar waar, dat kan... Maar je zult ontwaken uit je hypnose... Tenminste de meesten wel... In je laatste vragen komt dat al naar voren, die worden dan niet wakker, die laatsten... :-))

Nee, dat kan niet. Zelfs de grootste gelovige van hypnose zal je vertellen dat je feitelijk niets tegen je zin doet. Maar het is maar de vraag of hypnose bestaat. Meestal bestaat het uit suggestie en oplichting.

In principie niet. Mensen denken dat je onder hypnose totaal geen controle meer hebt, maar dat is helemaal niet zo. Heb zelf ooit hypnose ondergaan en het is niets anders dan in diepe rust gebracht worden en je onderbewuste aanspreken. Je bent volledig bij en je weet wat er om je heen gebeurt. Ik moest zelfs een keer tussendoor naar de w.c., dus die verkrachtingsverhalen zijn een beetje dubieus. Natuurlijk kun je tijdens een hypnose sessie verkracht worden, maar dat heeft niets met de hypnose op zich te maken.

Iemand met een grote overredings kracht en overwicht, is in staat, iemand in een kwetsbare situatie te brengen, zodat ze tegen haar wil in, toch machteloos is, en sexueel misbruikt kan worden. Hypnose gaat zeker niet verder, je bent je ook niet bewust van de aantrekkelijkheid van de hypnotiseur.

Lijkt mij van wel.Ze zeggen wel altijd dat een hypnotiseur je niks tegen je zin in kan laten doen,maar al die mensen die als een kip zonder kop rondrennen op het podieum...willen die dan zo rondrennen?Mij hebben ze vroeger ook eens onder hypnose gebracht (rasta rostellie) en ik deed alles wat hij me opdroeg,totdat zo genaamd iedereen naakt in de zaal zat.Gelukkig werd ik toen wakker.Ik denk dat een hypnotiseur (sexueel) misbruik van je kan maken.

Ja. het kan zelfs wanneer je niet onder hypnose bent!

Uiteraard wel, de hypnotiseur zal snode plannen hebben en er is zelfs een X-file van geweest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100