Is 1 tablet 400mg Ibuprofen PLUS 1 tablet 200mg Ibuprofen gelijk aan 1 tablet 600mg Ibuprofen (welke alleen op recept verkrijgbaar is)?

Iemand in mijn vriendenkring beweerde met grote stelligheid dat 2 tabletten opgeteld niet hetzelfde is als 1 tablet met hogere dosis werkzame stof.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In grote lijn wel, zo'n tablet bestaat uit de werkzame stof (ibuprofen in dit geval) en hulpstoffen. Die laatste categorie is noodzakelijk om er een tablet van te maken (even heel simpel gezegd). Het gaat om de hoeveelheid werkzame stof die je binnenkrijgt, als je twee tabletten van 400 milligram tot je zou nemen (even een voorbeeld) dan krijg je nadat de tabletten zijn opgelost in je spijsverteringsstelsel een totaal van 2x400, dus 800 milligram werkzame stof binnen.

ja, het is een simpele rekensom lijkt mij.

Je hebt Ibuprofen en Iboprufen Retard... Dat is hetzelfde maar werkt anders... Die Retard geeft zijn werkzame stof langzaam af... Dus daar moet je wel op letten... Maar qua werkzame stof sec is het wel hetzelfde... Dus het kan en mag wel samen...

Natuurlijk is 200mg + 400 mg Ibuprofen, 600 mg Ibuprofen. Wel een zware dosis om in te nemen, ze zijn niet voor niets sinds kort, niet meer op recept verkrijgbaar.

Kjk ook hier maar eens: http://www.goeievraag.nl/vraag/ibuprofen-800-mg-alleen-recept.42296

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100