Hoe ontstaat een blaasontsteking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door een bacterie infectie. De bacterie komt door de plasbuis binnen en veroorzaakt daar een infectie, dit is de reden dat vrouwen vaker een blaasontsteking hebben dan mannen, vrouwelijke plasbuis korter. Het is een fabeltje dat je van , op blote voeten lopen een blaas ontsteking kan krijgen, dit wordt/werd vaak gezegt. Wel is het zo dat dan je weerstand kan verminderen waardoor je makkelijker een infectie oploopt.

Door een bacterie die via de urinebuis in de blaas terecht komt. De urinebuis van de vrouw is veel korter dan die van de man, daardoor heeft een vrouw er vaker last van.

In de blaas zit iets dat door middel van een ontsteking opgelost moet worden... Het kan een zwakke plek zijn... Een vleesboompje kan het zijn, een cyste kan het zijn, of iets dat het systeem probeert op te lossen door er witte bloedlichaampjes heen te sturen en de temperatuur ter plekke omhoog te stuwen...

Ik heb het een keer meegemaakt dat ik een anti biotica kuur had en daardoor blaasontsteking ontstond. Dit was een van de bijwerkingen. Veel vitamine C en geen zoetigheid,en je komt er weer van af.

Als een verkeerde bacterie in de blaas komt en daar de tijd krijgt zich aan het blaasslijmvies te hechten kan dit een ontsteking veroorzaken aan het blaasslijmvlies. De ontsteking is dan een reactie van het lichaam op de vreemde binnendringer, een poging om er af te komen, het te bestrijden. Ga je veel drinken dan spoel je de bacteriën weg en kan het blaasslijmvlies zich herstellen. Is de bacterie al te ver het slijmvlies binnen gedrongen dan is drinken (spoelen) niet meer voldoende en zal een antibacteriële kuur gevolgd moeten worden.

Door een bacteriële infectie die alleen kan ontstaan wanneer je immuunsysteem niet sterk genoeg is. Wellicht is deze verzwakt om jou te laten weten dat jij het leven niet aan gaat zoals jij diep van binnen zou willen...

Ik heb op de antwoorden die al gegeven zijn nog een toevoeging. Het is namelijk zo dat vrouwen ook eerder last hebben van een urineweginfectie dan mannen, omdat bij vrouwen het plasgaatje veel dichter bij de anus ligt dan dat dit bij mannen het geval is. Als een vrouw geplast heeft en daarna van achteren naar voren afveegt, zal zij hierdoor bacteriën van de anus richting haar plasgaatje kunnen vegen, waardoor vervolgens een blaasontsteking kan ontstaan. Dus......altijd na urineren van voor naar achter afvegen!

Een blaasontsteking kan de volgende symptomen veroorzaken: vaak kleine beetjes moeten plassen, pijn of een brandend gevoel bij het plassen, ‘s nachts uit bed moeten om te plassen, pijn onder in de buik of rug. De urine ruikt soms onaangenaam, is troebel en soms zit er bloed in de urine.

Ik heb er momenteel een... en geloof me, het is geen pretje. uiterst pijnlijk, alsof je spelden piest. Spierpijn, koorts en misselijkheid zijn bij mij de bijverschijnselen. Vooral de pijn onderin de rug is uiterst onaangenaam! Een blaasontsteking (cystitis) wordt veroorzaakt door een infectie die tot een ontsteking van de blaaswand leidt. Soms is ook de urinebuis ontstoken (urineweginfectie). De blaas is de opslagplaats voor urine onder in de buik. De urinebuis is de buis waardoor urine vanuit de blaas het lichaam verlaat. Een blaasontsteking komt vaak voor. Ongeveer 1 op de 50 mensen heeft wel eens met deze aandoening te maken gehad. Een blaasontsteking komt veel meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Het komt vaak voor tijdens een zwangerschap, vooral in de eerste maanden. Bij kinderen kan de ontsteking veroorzaakt worden door een afwijking van de urinewegen. Bij mannen is een blaasontsteking meestal een prostatitis (een ontsteking van de prostaat). De meest voorkomende oorzaak van een blaasontsteking is een infectie met een bacterie die vanuit de urinebuis de blaas infecteert. De bacterie Escherichia coli, die normaal in de darmen aanwezig is, kan vanuit de anus via de urinebuis de blaas binnendringen. De E. coli bacterie hecht zich aan de blaaswand en veroorzaakt een ontsteking. Dit komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, omdat de vrouwelijke urinebuis en vagina vlak bij de anus liggen. Ook hebben vrouwen een kortere urinebuis dan mannen. Daardoor bereiken bacteriën van buitenaf bij vrouwen gemakkelijker de blaas. Bacteriën hoeven een minder lange weg af te leggen. Andere oorzaken van blaasontsteking zijn irritatie door blaasstenen of chemische stoffen, slechte hygiene, onvoldoende vocht, irriterende stoffen in de voeding, zwangerschap en de menopauze. Andere oorzaken zijn: geslachtsgemeenschap of het plaatsen van een spiraaltje. Een blaasontsteking komt vaker voor bij mensen met diabetes (suikerziekte). Ook bepaalde geneesmiddelen (zoals methenaminemandelaat en cyclofosfamide) kunnen een oorzaak zijn. Mensen die hun blaas niet goed leegplassen, bijvoorbeeld mannen met een vergrote prostaat of vrouwen met een verzakking, hebben meer kans op een ontsteking. Bij hen blijft telkens een beetje urine in de blaas achter, waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100