Hoe breng je meer avontuur in je leven?

Wat zijn originele dingen die je kan doen, grote of kleine stappen die je kan nemen om je leven mooi en betekenisvol te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt meer avontuur in je leven door vaker iets te doen wat je normaal niet zou doen. Dat moeten natuurlijk wel verantwoorde dingen zijn zonder gevaar. Stel je voordat iemand vraagt om ergens naar toe te gaan en normaal zou je dat niet doen, dan doe je dat nu eens wel. Of vraag eens aan iemand om iets samen te ondernemen als je dat normaal altijd alleen doet. Dat is dus dingen doen die je niet gewend bent en dingen anders aan te pakken die je normaal volgens een vast patroon doet. Knip je haar eens heel anders, neem eens een gekke kleur of laat het heel kort knippen (als je lang haar hebt).

Ik kan je een idee aan de hand doen... Zeg één dag overal JA op... Kijk maar eens wat dat zal brengen... Consequent Ja zeggen op elke vraag... Dan zul je een dag beleven die je zult onthouden... In mijn optiek is dat: AVONTUUR... En als je dat een keer deed, doe dat dan zo veel mogelijk de rest van je leven... Dan weet ik zeker dat je leven avontuurlijker zal zijn dan daarvoor...

Eigenlijk stel je nu twee verschillende vragen. Meer avontuur kan door spannende activiteiten. Bijv. sky-diving, duiken, racen, survival etc. Om je leven mooi en betekenisvol te maken, hangt helemaal van jouw karakter af. Sommige mensen vinden werken in de zorg mooi en betekenisvol, anderen werken liever in de horeca, weer anderen proberen de wereld te verbeteren door in de politiek te gaan enz. Dus het ligt er mar net aan, waar jouw ambities liggen.

De enige die betekenis aan je leven kan geven ben je zelf.En wat mooi is ook relatief en persoonlijk.

Je bezittingen verkopen en naar het buitenland gaan. Zelf heb ik dat ook jaren terug gedaan en ik kan je zeggen het was een schitterend avontuur.

Je kunt een mooi en betekenisvol leven krijgen, door er te zijn voor anderen. Een praatje en misschien wat hulp voor de weduwe op de hoek, die net haar man verloren heeft aan kanker. De dankbaarheid die je daar voor terugkrijgt is met geen goud te betalen. Een vriendelijk woord voor een collega die het moeilijk heeft, het zijn maar kleine dingen. Als grote stap zou je bijvoorbeeld vrijwilliger kunnen worden in een verblijf voor verstandelijke gehandicapten, of voor een zorginstelling voor ouderen. Laat je verrijken door hun rijke levenservaring. Zo zijn er genoeg zinvolle dingen te bedenken.

ik vind het verfrissend om regelmatig een cursus te volgen over uiteenlopende onderwerpen. ik heb van alles gedaan, van spaans tot argumentatieleer tot buikdansen. je leert, en ontmoet nieuwe mensen. het voorkomt dat je leven tot een sleur wordt.

Vrijwilligerswerk gaan doen waar je andere mensen mee vooruit helpt, b.v. huiswerkbegeleiding voor kinderen die thuis de rust niet krijgen om huiswerk te maken, of voor stichting vluchtelingenwerk. Of een maatjesproject, of bij Big Brother, Big Sister, of bij Handje Helpen om mantelzorgers wat zorglast te ontnemen. Je komt in aanraking met een heleboel nieuwe, interessante mensen met hun eigen verhalen die jouw leven weer verdiepen.

Bronnen:
http://www.handjehelpenregioutrecht.nl/

Al je zekerheden opzij zetten en de wijde wereld intrekken met een rugzak met daarin alleen het meest noodzakelijke. Neem de tijd om te reizen, blijf eens op kleine, gezellige plekjes, leer de mensen kennen en geniet.

Voor zover ik het begrijp zoek je meer avontuur in je leven, maar moet het wel van tijdelijke aard zijn. In dat geval zou ik zeggen om avontuurlijke vakanties in de natuur te gaan doen. Ga bergbeklimmen, raften, skieen, survival tochten, etc..... Heerlijk in de natuur en iedere seconde vol avontuur. Respect voor de natuur is op zich al mooi en betekenisvol.

Ten eerste een leuk netwerk om je heen opbouwen. Mensen die iets toevoegen in je leven en waarbij het goed voelt , dan kun je met elkaar uitgaan, vakanties plannen ,reizen. Als activiteiten zou je kunnen kiezen voor outdor. Als jij iemand bent die het alleen wil doen zou reizen fantastisch zijn, rugzak op je rug en de reis uitstippelen die je altijd al had willen doen. ik wens je succes met je avontuur.

Begin een bedrijf. dat is het avontuur van je leven.

Doe eens een 'andersom-dag'. In plaats van met de auto naar je werk, met de fiets of openbaar vervoer. In plaats van altijd casual, nu in het pak. In plaats van op tijd te lunchen, wachten tot je honger krijgt. Doe al je dagelijkse dingen een keer anders, is avontuurlijk en misschien krijg je wel nieuwe, betere gewoonten.

Ga je motorrijbewijs halen...

Pak de Oriënt Express en maak een reis langs de zijderoute. Een reis vol avontuur lijkt mij.

treed je angsten tegemoet. Ontdek de kracht die verborgen is in je emoties. Ontloop/onderdruk niets maar treed het met open ogen en open hart tegemoet. Hierdoor krijg je veel zelfkennis en wijsheid, dat maakt het leven mooi en betekenisvol.

Ga een tijdje vrijwilligerswerk doen in Afrika. Ik heb nog wel een paar projectjes!

Juist activiteiten ondernemen die je doorgaans vervelend, niet boeiend of zelfs afschuwelijk vindt!

Praat met iedereen! Als je in de trein zit, start een gesprek, maak een lekker praatje in de boekenwinkel, praat eens met de buren, ga alleen naar de kroeg en praat met iedereen die naast je gaat zitten. Kijk de film de bucketlist, lees het boek een werkweek van 4 uur en let me stay for a day. Ga naar couchsurfer.com (weet niet of dit de goede link is maar het is van een site waar je mensen kan vinden die een slaapplaats aan bieden op hun bank. Ga naar ryan air website en koop een retourtje stockholm voor 20 euro (goedkoper als thuis blijven) neem een blind date, ga ander werk zoeken,neem een nieuwe hobby, sla af en toe links af als je eigenlijk rechts moet, leer een nieuwe taal en doe vrijwillegerswerk voor een goed doel, verf je huiskamer paars. Je snapt hem wel, meer inspiratie nodig, moet je het maar zeggen. enjoy!

Kies voor een bewust leven... Laat je leven niet in een sleur wegzakken, maar beleef dingen bewust, en kies als je merkt dat iets een vervelende gewoonte lijkt te worden voor iets anders...

Kleine stap, vrijwilligerswerk in de buurt gaan doen. Je kan er een leuk sociaal netwerk aan overhouden.

door je vervelende baas eens flink uit te foeteren, dan zal je zien of hij je wel dan niet waardeert en zo niet is dat het einde van je baan met shitty-baas en hopelijk het begin van een nieuwe job met betere baas

Stoppen met werken (bijv. 1 jaar) en een wereldreis gaan maken. Er zijn mogelijkheden om tijdelijk te stoppen met werken in overleg met je wergever.

ga eens een keer alle negatieve dingen positief maken dan wordt je veel vrolijker en heb je dus veel meer zin in dingen en dan bedenk je zelf wel iets. zoals: NIET, het glas is half LEEG, maar het glas is half VOL misschien ben je al heel positief dan kan je misschien ander werk gaan doen waar je veel buiten moet zijn. of plan wat meer dingen in je leven zoals meer vakanties of is een keer gaan bungi jumpen en dan weer eens gaan paragute springen. (als dit alle maal niet helpt hep ik nog meer) doe niet elke dag hetzelfde! ga de ene dag is naar iemand toe die je lang niet hebt gezien en dan eens je muur verfen de dag daarna lekker gaan winkelen enz. als je elke dag iets anders doet lijkt het gelijk alsof je veel meer doet dus eigenlijk ook veel meer avonduur beleeft. ga ook elke dag is spontaan iets doen zoals: je denk wat zou ik gaan doen? kanoë, mijn huis opknappen, naar de andere kant van Nederland, als je spontaan dingen gaat doen dan beleef je vanzelf meer avonduur DUS NIET MEER PLANNEN!!!! (als je een plant kan dat geen kwaat bijv. vakantie moet je wel plannen)

van een groot flat in Dubai afspringen met een parachute

Kijk eens goed om je heen. (seriously)

Leef alsof elke dag je één-na-laatste dag is! de laatste dag doe je toch niet veel meer... :$

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100