Wat is het verschil in mentaliteit tussen een huisdier eigenaar en een werkhond eigenaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Werkhonden zijn getrainde honden en meestal door de eigen baas getraind. Ze worden vaak op een bepaalde manier behandeld die de hond gewend is.Dat wil zeggen dat ze niet zomaar een beloning ( hondenkoekje ofzo) krijgen, maar alleen als ze er iets voor doen. De andere gezinsleden moeten dit dan ook respecteren. Zo`n hond zal ook alleen bevelen van zijn baas aannemen maar voelt ook aan wanneer er gevaar dreigt voor een gezinslid en dit lid verdedigen als het moet. Het zijn dan ook altijd intelligente, sensitieve rassen die hiervoor opgeleid worden. De eigenaar moet dan ook altijd consequent zijn, om de hond niet te verwarren. Huishonden zijn allemansvrienden over het algemeen. Ze worden beschouwd als een gezinslid en er wordt mee geravot, gespeeld, geknuffeld, er wordt tegen ze gepraat en ze krijgen op zijn tijd wat lekkers of eten met de pot mee. Het zijn echte gezelschapsdieren, dus voor de gezelligheid. De eigenaar van zo`n hond moet dus alleen maar plezier met zo`n dier hebben en hoeft zich niet aan bijzondere regels te houden, alleen aan de algemeen gangbare voor het houden van huisdieren.

een huisdier kan ook kan ook een kat, rat, muis, hamster, kip etc zijn......een werkhond?? wat is een werkhond?? ik denk niet dat dat in nederland uberhaupt bestaat? je hebt niet een hond om te werken in Nederland...je werkt ZELF in Nederland..niet je huisdier. wat bedoel je?

Huisdiereigenaren zijn de ondergeschikte van hun dier. Troetel, troetel, guttegut, achgottegot, jasje, truitje, zonnebril, happy pet mandje, krabpaal met bontje, strikje, riempje met versiering en tot slot een begraafplaats met kruisje en bloempjes. Werkhondeigenaren erkennen en respecteren het eigene van hun honden. Zoals bij sledehonden. De hond komt eerst, qua verzorging en respect.

De werkhond eigenaren gaan consequenter met het dier om dan veel huishonden eigenaren.

Nu uitgaande van mijn reactie op deze vraag, en hopelijk goed begreep? Dus verschil in mentaliteit van de eigenaar die ofwel een huishond heeft of een werkhond heeft of verkiest? Heel eenduidig is zo deze vraag niet echt te beantwoorden, want alles ligt er ook aan wat de eigenaar van zijn hond verwacht, zoals "wat moet de hond kunnen qua waaks, luisteren, mag wel of niet in huis, mag wel of geen gezinslid worden enz". Daarnaast is keuze van ras of rasmix medebepalend. Zo zal je als je ook wil gaan jagen met je hond (is ook werkhond als type ;)) meer aan een Heidelwachter(of kruising) of andere echte jachthonden hebben, dan met o.a een poedeltje, malthezer enz ;) Je kan hier o.a al een advies of indruk krijgen: http://www.hondenras.com/zoeken/index.php Wat mij betreft en dus qua mentaliteit: zoek een hond die bij jouw karakter en verwachtingspatronen, en leef-en werkomstandigheden past, reserveer geld voor evt cursussen, trainingen en medische kosten. Reserveer tijd, geduld en inzet, en zorg boven alles dat je volop de verantwoordelijkheid draagt over welk (huis)dier dan ook! Dan heb je altijd al de juiste mentaliteit te pakken ;)

Dat is vaak hetzelfde, ze spiegelen elkaar en ze lijken op elkaar, daarom heeft de een de ander aangeschaft... Natuurlijk.. Vaak is de werkhond zelfs een partner...

De eigenaar van een werkhond behandelt zijn dier als hond en een huisdier eigenaar behandelt zijn dier als een gezinslid waarbij vaak de werkhond beter af is omdat deze volgens zijn instinct te werk kan gaan,en niet verward raakt door allerlei rare fratsen van roede-genoten (mensen)

Dat verschil in mentaliteit is onnoemelijk. Een baas van een werkhond ziet zijn dier als werkmiddel, hij zal er goed voor zorgen maar mentaal afstand houden en problematiek rond de hond pragmatisch aanpakken. Een huisdiereigenaar antropomorficeert zijn/haat dier vaak, het wordt dan gezien als een soort kind en mee gepraat of honden ons begrijpen, de hond wordt een welhaast menselijke vriend en gesprekspartner, de baas projecteert een menselijke persoonlijkheid op de hond, wat antropomorficeren eigenlijk betekent. Daarom was Koningin Beatrix maanden (!) in de rouw toen haar hondje stierf, als ware het haar kind. Een hond denkt net na als een mens, ze hebben echter een soort besef (bewustzijn) en een geweten , zowaar zelfs gevoel voor redelijkheid en rechtvaardigheid,dit is aangetoond. Een baas van een werkhond echter gebruikt het dier voor een doel ,als middel, voldoet de hond niet aan de verwachting, jammer dan, vooral voor de hond zelf. Echter, als de hond de baas goed dient kan er beslist wel een wederkerige kameraadschap ontstaan, de baas zal echter de hond als hond blijven zien. In Nederland is het overigens volgens mij bij wet verboden werkhonden in te zetten.

Een huisdiereigenaar behandelt het dier als was het een kind. Een werkhondeigenaar behandelt het dier als een werknemer. Toegevoegd na 51 seconden: Huisdieren mogen vaak bij het baasje op bed slapen. Bij werknemers is dat doorgaans niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100