Waarom is mijn tong wit? XD En echt serieus het is wit O.o

Nou ja bij de begin stukje is het gewoon normaal.. maar der achter is het wit ..... :S

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien gaat het om tongbeslag: "Tongbeslag bevat grote hoeveelheden bacteriën, afgeschilferde epitheelcellen, bloedproducten, voedingsbestanddelen en leucocyten afkomstig van ontstoken tandvlees en tandvleespockets. Ouderen hebben meer tongbeslag dan jongeren. Verandering van eetgewoonten, verminderde mondhygiëne, afname van de hoeveelheid en verandering van de samenstelling van het speeksel en een afname van de veelvormigheid van de papillen van de tong kunnen hieraan bijdragen. Verondersteld wordt dat tongbeslag vaker voorkomt bij patiënten met een parodontale aandoening. Bij hen is het aantal leucocyten in het speeksel toegenomen en deze hopen zich op op het tongoppervlak. Maar het is onduidelijk of een tong met tongbeslag meer bacteriën bevat dan een tong zonder beslag." Op die pagina vind je ook advies omtrent het reinigen van je tong.

Bronnen:
http://www.ivorenkruis.nl/cftag/printInfo....

Een witte tong kan betekenen dat je een tekort aan vitamine B hebt.

De diepe groeven in je tong zijn een uitstekende plek voor anaerobe bacteriën om het achtergebleven voedsel te verteren. Het eindproduct van de anaerobe bacteriën, de slijmerige laag die ze beschermt, de proteïne waar ze (onder andere) van leven en de zwaveluitslag als bijproduct van het verteringsproces: – de witte aanslag is feitelijk een combinatie van dit allemaal. De witte aanslag is te verwijderen met een tongschraper.

Toen ik nog rookte had ik dat ook. Maar nu ik gestopt ben niet meer. Zou dit aan kunnen liggen en/of een betere doorbloeding?

Kan best zijn dat het overblijfselen zijn van je eten. Probeer eens om het weg te poetsen met je tandenborstel. Niet altijd fijn, maar het is te proberen. Zeker als het gepaard gaat met een niet altijd frisse adem. Anders zou je misschien even je huisarts laten controleren wat het is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100