Moet je nuchter zijn voor een algehele narcose, zo ja hoeveel tijd van te voren?

Mijn man krijgt morgen een neus operatie om 11:00. Maar er is hem niets gezegd over nuchter zijn. De poli is nu niet meer bereikbaar, en mijn man heeft wel net avondeten op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, voor een algehele narcose moet je nuchter zijn. Weet niet meer hoeveel tijd van te voren. Ik denk dat het na 24.00 uur is, maar weet het niet zeker. Na het avondeten zou ik niets meer eten, dus zeker geen ontbijt, ook geen thee of koffie o.i.d. Bij dorst een beetje water drinken, maar verder niets. Neem liever het zekere voor het onzekere, het is echt gevaarlijk om bij algehele anesthesie niet nuchter te zijn. Het is vreemd dat niet met hem gesproken is hierover, ook had hij een folder over narcose ter informatie moeten krijgen. Sterkte! http://www.martiniziekenhuis.nl/Behandelingen--onderzoeken/Onze-specialismen/Anesthesiologie/Behandelingen/Algehele-anesthesie/

Sterker nog: als hij morgen een ontbijt nuttigt kunnen jullie weer naar huis. Maar als ie nu stopt met eten tot de operatie, komt alles goed.

Ze zeggen altijd zes uur voor de operatie. Maar mijn ervaring is: hoe langer hoe beter. Als je twaalf uur of nog langer niet gegeten hebt, zijn je maag en darmen des te leger en heb je minder last van misselijkheid naderhand. Als je de dag ervoor alleen vloeibaar voedsel neemt, heb je nog minder last. Ikzelf heb twee dagen geleefd op Brinta en yoghurt, het avondeten voor de operatie overgeslagen en ben in het geheel niet misselijk geweest. Een paar uur na de operatie zat ik al weer aan de boterhammen met kaas.

Naar eigen ondervinding weet ik dat je na middernacht niets meer mag eten of drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100