Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een glassplinter in been weet niet presies waar hij is wel klein maar ik ben best bang

Dus wat kan ik het beste doen en is het gevaarlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is afhankelijk waar de splinter zit of het gevaarlijk is. je vertelt niet of het pijn doet. wat je het beste kunt doen is dinsdag even naar de huisarts die hem er zo uithaalt. als het voor die tijd pijn gaat doen of ontsteken (erg dik en rood worden) , dan zou ik even de huisartsenpost bellen en vertellen wat er aan de hand is. sterkte.

Direct naar de eerste hulp van het ziekenhuis. Door de vorm van de glassplinter gaat deze aan de wandel in uw lichaam.

Maak je niet druk! In glas zit soda en dat zorgt ervoor dat de splinter niet in je guid blijft zitten

Margarine of boter smeren waar de splinter binnen is gekomen en met een naald de zacht geworden huid een beetje verder openen, door de punt van de naald steeds omhoog te bewegen door de hoornige huid, met wat pielen komen splinters er dan wel makkelijk uit. De boter maakt de huid zacht zodat hij makkelijk met de punt van de naald wat te openen is en de splinter en de huid worden gesmeerd zodat de splinter makkelijk naar buiten toe kan bewegen. Het hoornige gedeelte van de huid is gevoelloos en ook over infecties hoef je je daar niet al te druk te maken bij een oppervlakkige wond. Naderhand kun je gewoon wat betadine jodium gebruiken om nog te ontsmetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100