Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn de risico's als iemand blijft doorwerken bij een burn-out?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn tienduizenden mensen die met een burn out doorwerken. Velen beseffen niet eens dat ze een burn out hebben. Een burn- out is meer energie verliezen dan dat er bij komt. Maar een mens beschikt ook over een soort reserve energie, waar dan aanspraak op gedaan kan worden, echter deze moet op den duur wel weer aangevuld worden. Gaat men gewoon maar door met werken, dan nadert het moment dat het lichaam het totaal gaat opgeven. Men stort totaal in. Mogelijk met ernstige lichamelijke klachten. Bij een burn-out verliest men het overzicht in het leven, door langdurig alsmaar op de tenen gelopen te hebben. Ergenis, onmacht en boosheid gaan er vaak mee gepaard. Men wordt alsmaar omhoog geduwd in de maatschappij voorbij het punt waar men eigenlijk zou moeten stoppen.

volgens mij is doorwerken bijna onmogelijk. Als je een burn-out hebt ben je ontzettend moe, geen puf en motivatie meer. Je bent dus lichamelijk en ook geestelijk een 'wrak'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100