Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan dit oogprobleem zijn geweest?

Gisteravond zag ineens beelden boven elkaar ,alsof mijn ogen onafhankelijk van elkaar een stuk naar boven en naar beneden keken,de beelden waren wel scherp een paar minuten erna ging dit weer over,maar ben er wel van geschrokken.(ben wel heel intensief met sporten bezig geweest,en andere dingen,ik was erg moe)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Twee beelden boven elkaar wordt verticale diplopie genoemd. (verticaal dubbelzien). Dat kan verschillende oorzaken hebben. Best ga je naar de huisarts voor een verwijzing. Het onderzoek bij dubbelzien wordt verricht door een orthoptist die speciaal voor dit soort ziektebeelden is opgeleid. Eerst wordt onderzocht of het dubbelzien alleen optreedt wanneer beide ogen samen kijken (binoculaire diplopie), of met elk oog afzonderlijk (monoculaire diplopie). De behandeling van dubbelzien is afhankelijk van de oorzaak.

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7B867d9f01-ce03-4...

Was je ook (onbewust) een beetje aan het staren? Ik heb dit soort dingen ook wel eens als ik erg moe ben. Wanneer ik mijn ogen dan weer 'fixeer', is het weer weg. Het zal dus wel aan vermoeidheid liggen.

Ik heb ook deze symptom als ik slaperig of erg moe ben en het geeft geen bijwerkingen maar u moet rust hebben en ga slappen en het bestendigd als u geen rust hebben

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100