Hoe maak je helium?

Hoe maak je helium?
Ben best wel benieuwd namelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helium komt in de aardatmosfeer in zeer kleine hoeveelheden (1 op 200.000 moleculen) voor: het wordt op aarde geproduceerd als bijproduct van radioactief verval van sommige zware metalen. Met name geldt dit voor de uranium- and thoriummineralen, zoals clevieten, pekblende, kartoniet, monaziet and beryl; het wordt in deze mineralen uit zware elementen gevormd door radioactief verval in de vorm van alfadeeltjes. Het helium kan uit deze mineralen gewonnen worden. Ook komt het voor in sommige mineraalwaters (met name in IJsland) en in vulkanische gassen, en in sommige natuurlijke gasreserves (onder andere in de Verenigde Staten), waar het meeste commerciële helium uit gewonnen wordt.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Helium

Helium is een edelgas, een element en is als zodanig niet te produceren.

Heliumgas wordt met behulp van gasscheidingstechnieken gewonnen uit aardgasvelden die hoge concentraties helium in het aardgas hebben. Het is niet te "maken".

Heel makkelijk. Gewoon even kernfusie toepassen op waterstof atomen en je krijgt helium. Kijk wel even uit dat je niet te dicht in de buurt staat als je dat doet. Ook zou ik aanraden om het niet in een woonwijk of bevolkt gebied te doen, dus ook niet in een garage ofzo. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100