Hoe kom je van een stof allergie af?

Ik heb vanochtend van de huisarts gehoord dat ik waarschijnlijk allergisch ben voor stof. Maar wat doe ik hieraan? Mag ik dan nooit meer in aanraking komen met stof? Moet ik de rest van mijn leven medicijnen slikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Huisstofmijtallergie is vervelend, maar je kunt er verder goed mee leven. Zorg dat je kunt dweilen in plaats van zuigen, dus het tijdperk vaste vloerbedekking is voorbij. Zorg dat je beddegoed hebt wat je kunt wassen (dus een synthetisch dekbed ipv wol of dons) en gooi alle knuffels uit je bed. Kleedjes, pluizige gordijnen, spinnenwebben onder de kasten.... Allemaal vaarwel zwaaien. Als je nog jong bent, kan het zijn dat je er overheen groeit en dat het minder wordt naarmate je ouder wordt. Als je benauwd bent door je allergie, moet je wel braaf je medicijnen slikken, want anders gaat het bergafwaarts met je longinhoud. Hieronder een link met een boel informatie!

Bronnen:
Eigen ervaring
http://www.huidinfo.nl/allergie.html

Er bestaat zoiets als immunotherapie. Bij deze therapie wordt je eens in de zoveel tijd blootgesteld aan kleine hoeveelheden van de stof(fen) waar je allergisch voor bent, net zo lang tot de allergie verdwijnt. Voor meer informatie: http://www.allergie-centrum.nl/page3/page10/page10.html http://www.gezondheidsplein.nl/topic/3485/nieuw--Veel-gestelde-vragen-over-allergie-en-immunotherapie.html

Stoffen! Dat wil zeggen, regelmatig alles stofzuigen en stofvrij maken. Ook je beddengoed. Vervang zoveel mogelijk spullen die stof vasthouden door andere materialen. Gordijnen, kleden, vloerbedekking houden veel stof vast. Iedere dag alles stofzuigen scheelt al een hoop. Een luchtbevochtiger in huis zorgt er ook voor dat er minder stof ronddwarrelt.

Daar kom je waarschijnlijk niet vanaf! Goed alles laten (zelf mag je dat niet meer ) stofzuigen dagelijks. Vloerbedekking en gordijnen het huis uit, en je kunt redelijk leven! Of je van die medicijnen afkomt zal de tijd moeten leren!

Zeil/parket gebruiken, veel luchten, zorgen dat de lucht in huis niet te droog is (behalve als deze van buiten komt).

Daar kom jij nooit vanaf... Dat is endemisch in jou... Je kunt wel zo min mogelijk van die allergie-oproepende stoffen in je leefmilieu maken... Dat is het beste wat je kunt doen... Er is wel zoiets als gewenning aan die stoffen, maar dat is niet makkelijk... Je moet dan steeds weer net een heel klein beetje binnenkrijgen en niet tot reactie overgaan... Dat kan wel... Maar oplossen helemaal dat gaat niet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100