Waarom ik onregelmatige steken en krampen heb achter het borstbeen?

Goedemorgen,

SInds een aantal maanden heb ik last gekregen van waarschijnlijk mijn slokdarm ( slokdarm spasmen). Onder en achter mijn borstbeen krijg ik onregelmatige steken/krampen wat soms een paar seconden/minuten aan houden en dan gaan ze weer weg en komen ze terug. Dit is niet elke avond maar het komt tegenwoordig steeds vaker voor.

Ik heb geen idee op welk moment het nou daadwerkelijk komt maar het komt voornamelijk voor als ik savonds heb avond gegeten of savonds later op de avond een bak magere kwark eet ( dit doe ik trouwens al jaren en nooit eerder last van gehad ).

IK zou graag willen weten of ik mij zorgen moet maken, omdat ik veel heb gelezen over slokdarmspasmen, omdat de symptonen grotendeels overeen komen, maar het zou ook iets anders kunnen zijn. Ze wijzen ook op hart problemen maar ik heb geen last van mijn linker arm of krijg het niet benauwd. Wel heb ik last met slikken tijdens de steken/krampen.

Overige informatie is dat ik een sporter ben, en dat ik een eetschema heb waarbij ik veel vezels, koolydraten en eiwitten op een dag eet, IK heb vorig jaar ook een allergie test gehad om te kijken of ik eventueel allergisch ben voor het een of ander. Ik ben allergisch voor alles wat heel erg harig is ( konijnen, katten, cavia;'s, paarden en bepaalde soorten van huisstofmijd ). Onlangs darm onderzoek gehad waarbij niets naar voren is gekomen, alleen een bacterie dat van zelf weg zou moeten gaan.

Graag zou ik willen weten of ik mij zorgen moet maken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou je toch aanraden naar je huisarts te gaan. Soms kan zoiets goed opgelost worden door medicatie. Is het bijvoorbeeld het slokdarmklepje dat niet goed sluit dan kun je al veel baat hebben bij een simpele maagbeschermer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100