Hoe verzinnen ze trouwens een naam voor een ziekte? ik bedoel zoals Kanker, of trombose?

Is dat dan bedacht door Dr. kanker of Meneer trombose?? hoe moet ik dat zien? die oorsprong van ziektenamen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste namen van ziekten komen uit het latijn (kanker: neoplasma malignum). Daarnaast zijn doktoren bezig met onderzoeken en geven tegenwoordig al heel snel een ziekte hun naam vanwege bekendheid en stukje erkenning omdat ze er heel lang mee bezig zijn. Bijvoorbeeld Parkinson. Genoemd naar de Engelse arts James Parkinson. Alleen maar omdat hij er onderzoek naar heeft gedaan. Maar Parkinson had die ziekte ook Triliatus kunnen noemen o.i.d.

Volgens mij is dat gewoon per ziekte verschillend.

De onderzoekers verzinnen zelf een naam.. Anders als een dokter twee ziektes zou ontdekken zouden ze allebei hetzelfde heten.

Sommige ziekten zijn vernoemd naar de arts die er bijvoorbeeld als eerste uitgebreid onderzoek naar deed, of het is een afgeleide van de wetenschappelijke naam. Bij kanker is het weer anders. Deze ziekte is genoemd naar de vorm van de gezwellen, die in de ogen van onze voorouders veel weghad van (de poten van) een krab of kreeft. In het engels Cancer, in het duits Krebs. Vandaar ook het symbool van de kankerbestrijding.

Dit verschilt per ziekte. De ene ziekte heeft iets te maken met verschijnselen oid, de andere met de ontdekker, etc. Maar het blijft een moeilijke vraag, want zo kan je je opzich ook afvragen, waarom heet een tafel een tafel?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100