Kost het geld om de huisarts te laten komen?

Ik ben (voor mijn gevoel) ernstig ziek, nu wil ik de huisarts inschakelen, ik heb geen kracht om er zelf naar toe te gaan, ik heb ook niemand in de buurt die me brengen kan. maar ik ben maar een arm studentje en kan een toren hoge rekening niet gebruiken, nu is mijn vraag dus, als ik de huisarts laat komen, en het blijkt toch niet ernstig te zijn, draai ik op voor kosten? Mvg,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kost geld, tenzij je huisarts het nodig vind bij je op bezoek te komen. In dit geval is dat te betwijfelen, de ene arts zal het wel nodig vinden en de andere juist weer niet. Een consult kost minimaal 44 euro en maximaal 106 euro. Bij sommige verzekeringen is dit wel opgenomen in het aanvullende pakket, als je dat hebt, kijk het dan even na, anders is een taxi voordeliger.

Bronnen:
http://www.verzekeringssite.nl/blog/huisar...

Als het goed is, heb je een (wettelijk verplichte) zorgverzekering. De kosten van de huisarts vallen niet onder het eigen risico, dus de huisarts kost niets 'extra'. (Hij krijgt maandelijks een vast bedrag per patiënt). Het eigen risico geldt niet voor behandelingen, consulten en visites van de huisarts. Als de huisarts het medisch noodzakelijk vindt, brengt hij een visite. Probleem is, dat jij niet zelf kunt bepalen dat de dokter komt. Ga er maar vanuit dat de assistente erin getraind is om zo lang mogelijk 'af te 'houden' dat de dokter 'moet' komen. Geen vervoer hebben is geen reden voor een consult, in huisartsenogen. Bovendien wordt als argument vaak gebruikt dat men op de praktijk alle mogelijkheden heeft voor onderzoek en 'thuis' niet. Het mag zijn dat een verzekeraar het product 'dokter-langs-laten-komen-op verzoek tegen-betaling' aanbiedt in een aanvullend pakket maar ik vraag me af of de arts verplicht is om zich voor deze commerciële kar te laten spannen. Toegevoegd na 46 seconden: "Geen vervoer hebben is geen reden voor een consult" -> visite.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100