Grote bult tandvlees. Hoe kan dit?

Ik heb in januari een slotjesbeugel gekregen . Toen alleen nog maar boven. Ik heb toen heel erg veel last gehad van een bovenkies. Nu heb ik woensdag mijn beugel onderin gekregen en boven een dikker draadje. Dit ging allemaal goed naar mijn gevoel. Toen ik vanmorgen wakker werd zat er een enorme harde grote bult op mijn tandvlees. Weet iemand de oorzaak. Als ik op de bult druk of mijn mijn kiezen op elkaar zet doet het pijn. Graag wil ik hier zo snel mogelijk vanaf want morgen ga ik carnaval vieren t/m woensdag. Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een grote bult ontstaat door vocht ophoping. Grote kans dat het een ontsteking is, je tandarts weet daar wel raad mee. Zo snel mogelijk bellen voor een afspraak! Als je het laat zitten kan je veel pijn krijgen EN erg uit je mond gaan ruiken. Er is een kans (als het een ontsteking is) dat je antibiotica krijgt voorgeschreven. Dat betekend wel dat je dan geen alcohol mag drinken. Veel sterkte en wacht niet te lang, dat voorkomt een hoop ellende en pijn.

ik weet het niet zeker maar toen ik mijn tandvlees ontstoken had was er ook een grote bult tandvlees dus Mischien is het ontstoken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100