Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mijn dochter loopt al ongeveer 6 jaar met serieuze hoofdpijn en nek klachten, maar geen specialist weet wat er aan de hand is. wat kun je dan nog doen

we zijn al jaren aan het dokteren en de klachten blijven. niets helpt er tegen de hoofdpijn en nek klachten .wat kan ik nog meer doen behalve de pijnpoli?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het klinkt misschien raar, maar hoe zit het met haar tanden, kiezen en kaak? het kan zijn dat het daar wat mee te maken kan hebben, door problemen met kaak. Daardoor kun je heel veel onverklaarbare klachten krijgen, zoals hoofdpijn en nekklachten. Toegevoegd na 2 minuten: misschien heb je iets aan de bron die ik hieronder vermeld, kijk eens of je iets herkenbaars ziet?

Vraag de huisarts om een verwijzing naar een goede GZ-psycholoog. Misschien is er een psychische oorzaak.

je hebt eigenlijk al alles gedaan wat in je macht ligt... accupuntuur zal ook kunnen helpen... of misschien alternatieve geneeskunde gaan proberen ...

Al eens wat alternatiefs geprobeerd? Een massage? Ceasar therapie? Bij de chiropracter geweest? Doet je dochter ook aan sport?

Manuele therapie al geprobeerd?

manueel therapie kan idd zinvol zijn. Sommige hoofdpijnklachten ontstaan obv overmatige spanning van bepaalde spieren in de nek of niet goed functionerende nekwervels (veelal de bovenste 2 wervels)

Ga naar het ziekenhuis in Londen of in Turkije. Ze zijn daar echt goed. Ik ken iemand die bijna blind is gemaakt hier door de dokters. Scheelde precies een dag. In Londen was het met een middeltje en een operatie opgelost. Een ticket naar Engeland of Turkije is niet duur als je niet met drukke tijden er naartoe gaat. Misshien is er iets mis met de rug?

Er zijn klinieken die pijnpoli's hebben speciaal voor pijnen die onverklaarbaar lijken en daardoor ook moeilijk behandelbaar. Je kunt vragen om een second opinion in een ander ziekenhuis waarbij je een kliniek kiest waarin een pijnspecialisatie op neurologisch gebied zit. Ik dacht dat het Radboud Nijmegen zoiets heeft. Succes met de vindtocht en het hebben van de juiste oplossing.

Misschien nog zo'n niet voor de hand liggende verklaring: heeft ze misschien een bril nodig? Een collega van mij had jaren lang hoofdpijn en bleek gewoon een bril nodig te hebben. Succes!

Bronnen:
collega

Naast haar nekpijn denk ik dat ook haar hoofdpijn vanuit haar nek komt. Beiden kunnen door tal van dingen ontstaan. Zit ze langdurig in een zelfde houding .... bv. achter de computer? Dan zou haar stoel, te laag of te hoog kunnen zijn. Ligt ze misschien veel op haar buik (te lezen of tv te kijken bv.) .... dan zou ze het daarvan kunnen krijgen. Je zou een fysiotherapeut kunnen vragen om even bij jullie thuis te komen om bepaalde zit- of lighoudingen van haar te keuren mocht je denken dat het door zoiets kan komen. Heeft ze wellicht ooit in een auto gezeten die in botsing is geweest met iets? .... dan zou ze een whiplash kunnen hebben opgelopen die verwaarloosd is. Verder heb ik nog een site gevonden voor jullie, die jullie eventueel even zouden kunnen doorlezen. Misschien kom je nog op een idee daardoor.

mijn dochter is hetzelfde overkomen. na val van fiets al jaren last van nek en hoofdpijnen. alles geprobeerd: medicijnen, alle soorten therapie en nu (na 8 jaar veel last te hebben gehad) ontspanningstherapie. nog geen idee of t helpt maar misschien ook een idee voor uw dochter?

het is niet makkelijk uit te zoeken waar de oorzaak nou vandaan komt. ben je al eens naar een osteopaat geweest? of iemand die kijkt waar je blokkades (waar de energie stagneert) hebt in je lichaam, zoals bijvoorbeeld zie site hieronder...