me nagel op me ring vinger is een stuk los.wat moet ik er mee plijster er op en wachten tot hij er helemaal afvalt

ik heb een bal op me nagel gehad deze is nu een stuk los afwachten tot tie er afvalt en verlopig een pleister er op doen dat hij niet ergens achter blijft haken

Weet jij het antwoord?

/2500

Om infectie te voorkomen is het inderdaad belangrijk om de nagel op zijn plek te houden en hem niet verder te laten beschadigen. Misschien kan de aanhechting zelfs nog genezen, dat kan ik niet beoordelen vanachter een computerscherm. Druk wat betadine, jodium of sterilon op de plek waar de nagel vast zit om eventueel open plekken te ontsmetten en infectie te voorkomen. Plak daarna de hele vinger af, bij voorkeur met een plijster en verbandtape. Succes!

Je nagel groeit in ieder geval door, en als deze niet helemaal los laat kan je deze later afknippen. Nu kan je er niets mee. Het enige wat je kan doen is proberen zo kort mogelijk te knippen. Met een losse nagel blijf je snel achter je kleding hangen, en natuurlijk ook als je lange haren hebt met wassen. Doe er eerst een gaasje omheen en dan vast maken met pleisters. Als je er een pleister opplakt kan deze vastkleven aan je nagel en als dan de pleister eraf moet doet dit vreselijk zeer. Zorg in ieder geval ervoor als je er verband omheen doet dat de nagel ook veel kan luchten.

Je moet de nagel er in ieder geval niet zelf afhalen, hiermee beschadig je nog meer. De natuur zijn gang laten gaan. De nagel zal er vanzelf afgaan zodra zich een nieuwe nagel heeft gevormd. Het enige wat je nu kunt doen is infectie gevaar voorkomen. Aangezien mensen veel met hun handen bezig zijn en ook ongemerkt toch met vuil en bacteriën in aanraking komen zul je je nagel moeten bedekken. Dit kun je doen door een steriel gaasje over de nagel te leggen en de vinger geheel in te wikkelen met verband. Wikkel het laatste stuk ook gedeeltelijk mee over de hand, zodat het verband goed op zijn plaats blijft. Je kunt de nagel behandelen met een desinfecterende vloeistof. Ook kun je je vinger 1 a 2 keer per dag laten weken in een sopje van Biotex. Dit zeker doen als de vinger al wat geïnfecteerd is of zodra je ziet dat het geïnfecteerd raakt. Verschoon het verband minimaal 1 maal per dag en zodra het verband bevuild is, net zolang tot de nagel losgelaten is en er een een nieuwe nagel is gevormd. Dit zal niet zolang duren, aangezien nagels erg snel groeien. Mocht je vinger een vuurrode kleur krijgen, dan de huisarts bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100