Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet je nu of je verkouden bent of dat het hooikoorts is?

Afgelopen dagen last van jeukneus, maar vandaag is het een constante loopneus, niezen ( geen last van keel)
( woon in prov. groningen) Heb anders bijna nooit last hiervan met het mooie weer. Maar dit jaar is het wel heel erg.

Toegevoegd na 3 dagen:
De volgende dag was het eigenlijk weer over. Dus lijkt wel meer een allergie voor iets zijn geweest. Alleen nog een wat benauwdig en jeukerige neus.

Weet jij het antwoord?

/2500

bij hooikoorts heb je er het ene moment wel last van en het andere weer niet. Ook zijn er dan vaste periodes in het jaar dat je het erger hebt. Als je het zeker wil weten kun je bij je huisarts of in het ziekenhuis bloed laten afnemen waardoor je het kan meten. Succes ermee!

Als je kijkt bij weeronline en daar jouw woonplaats intypt kun je kijken bij hooikoorts! Aangezien je alleen hebt gezegd dat je in de "provincie" Groningen woont kon ik het niet voor je opzoeken,wel heb ik de stad ingetikt en zag dat er redelijke veel ( dat is bijna het hoogste) pollen zijn van het kruid Bijvoet, dat zou de reden kunnen zijn als dit in je omgeving groeit! Ik ben benieuwd of je er op deze manier uitkomt ( wil je het nog even laten weten?),anders kun je altijd nog een hooikoorts/allergie test laten doen! Groetjes vlindertje

Bronnen:
http://www.weeronline.nl/Europa/Nederland/...

Je kunt het beste bij een arts je laten testen op allergie. Dit gaat vaak dmv een 'krasjestest' en is pijnloos. Ben je allergisch dan komt dat meestal hierbij wel naar voren. Er is geen merkbaar verschil tussen een 'gewone verkoudheid' en een 'allergische verkoudheid' beide zorgen voor een reactie van je neusslijmvlies. Wel kan het zo zijn dat bij een allergische verkoudheid je snot doorzichtig is terwijl je lichaam bij een reguliere verkoudheid een virus kwijt wil en groen snot (ontsteking) hebt. Dit is achter geen absolute zekerheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100