Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan er verband bestaan tussen het krijgen van hoofdpijn en het dragen van een zilveren ketting met eraan een gouden hanger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeker als de ketting met hanger, wat gewicht hebben, kan dit, gewicht in je nek, kan hoofdpijn veroorzaken, veel hoofdpijnklachten komen vanuit de nek.

Als jij daar in gelooft, dan kan dat. En als je gelooft dat je er hoofdpijn van krijgt, moet je hem maar niet meer dragen. Maar er is geen enkele wetenschappelijke reden om aan te nemend dat je hoofdpijn zou kunnen krijgen van die combi. Behalve dan dat suggestie heel belangrijk kan zijn bij de beleving van hoofdpijn.

Beide (edel)metalen zullen je samen niet die hoofdpijn geven, maar wat nog WEL kan is dat je voor bv OF goud, OF zilver een allergie hebt.... Maar dit is dan bijna altijd een contact-allergie en merkbaar aan bv jeuk of rode huid enz.... Maar je kan alles eens eenvoudig testen en draag eens een week geen sieraden , en dan een een week deze weer? :) Succes!

Het zou kunnen zijn dat je en allergie hebt voor een van de metalen. Of je hebt gewoon hoofdpijn. Wat natuurlijk super vervelend is. Ik raad je binnenkort op de markt of iets de edelsteen 'Hematiet' te kopen. Deze steen draagt genezende krachten tegen hoofd pijn. Als je de edelsteen een tijdje bij je draagt zal je hopelijk een verschil voelen in pijn.