Wat is een grote bult op een scrotum?

Hi,

Heb al een tijdje last van een grote 'bult' op de scrotum. Het bedekt toch wel de helft van het rechter gedeelte. Als ik erop 'druk' dan komt er een soort vocht uit. Geen talg. Het is vrij pijnlijk. Ik heb het nog niet zo lang, maar vraag me af wat dit kan zijn. Ben ook nog zo oud namelijk, maar het ziet er niet normaal uit.

Iemand enig idee wat het kan zijn?

Toegevoegd na 4 minuten:
Het is pijnlijk wanneer ik op mijn buik slaap, of wanneer je er aan zit. Die bult zit toch wel bij een haarzakje. Moet ik het nog even een weekje aanzien? Of is het handiger om toch de dokter te raadplegen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit de beschrijving lijkt het dat de bult aan de buitenkant op de huid van het scrotum zit. Dat zou een ontsteking van een haarzakje kunnen zijn, die bijvoorbeeld kan ontstaan ná het scheren of (per ongeluk) uittrekken van een haar. Het vocht dat er uit komt wijst op en probleem aan de buitenkant. Wanneer de bult massief aanvoelt en aan de binnenkant zit is het in ieder geval verstandig om ermee naar de huisarts te gaan. Een infectie aan de huid van het scrotum kan het beste behandeld worden door een goede desinfectie. Behandel de plek tweemaal daags met een desinfectiemiddel, bijvoorbeeld betadine zalf of oplossing.

Naar de huisarts hiermee, het kan een cyste zijn, deze kan je huisarts eventueel (laten) verwijderen. Het kan natuurlijk ook iets anders zijn, wat nader onderzoek behoeft. Zonder het te zien en te voelen is er hier geen diagnose te geven, je huisarts kan dat wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100