kan ik broomhexine in combinatie met codeine nemen?

Broomhexine is om het taaislijm te verdunnen. nu hoest ik niet zo heel veel slijm op. soms maar. kan ik dan ook codeine nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou wel kunnen,maar je neemt dan twee tegenstrijdige medicijnen in want de broomhexine is slijmoplossend waardoor je het vastzittende slijm kunt ophoesten en de codeïne hoestdempend.

Nee, dat is een slechte combinatie, broomhexine werkt slijmoplossend, het is hiermee de bedoeling dat het slijm opgelost wordt waardoor het makkelijker op te hoesten is. Codeïne daarin tegen remt de hoestprikkel, waardoor je niet hoeft te hoesten. Bij vastzittend slijm moet het slijm eruit, wat de codeïne tegenhoudt. Codeïne is bedoeld voor een niet productieve hoest, een prikkelhoest waar geen slijm bij vrij komt. Beter kun je kiezen voor een middel wat voor beide hoesten geschikt is, bijvoorbeeld Drosinulasiroop.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/d...

Middelen tegen hoesten zijn onder te verdelen in drie soorten, hoestverzachters (b.v. drop en tijmsiroop), slijmvervloeiers (b.v. broomhexine) en hoestremmers (b.v. codeïne en noscapine). Elk soort hoest heeft dus zijn eigen middelengroep. De middelen uit de slijmvervloeiende en remmende groep kan je beter niet tegelijk innemen. Uit jouw vraag begrijp ik dat de slijm niet zozeer het probleem is maar de hoestprikkel zelf, dus de droge hoest, kriebel- of prikkelhoest. Door de prikkeldempende werking van bijvoorbeeld codeïne kan het zijn dat het verdedigingsmechanisme om het slijm op te hoesten niet meer goed werkt, waardoor mogelijk zaken achterblijven die het lichaam er eigenlijk uit wil hebben. Hoestremmende middelen gebruik je dus in feite alleen als je last hebt van een kriebelhoest, dus zonder slijmproductie e.d. (niet productieve hoest). Als je dus niet heel veel slijm meer ophoest zou je kunnen overwegen om de codeïne te nemen zodat de hoestprikkel minder wordt, heb je nog een beetje een rauwe keel dan zou je er een verzachtend middel bij kunnen nemen, bijvoorbeeld een hoestsiroopje op basis van drop of tijm.

Bronnen:
http://212.204.195.57/medicijn/html/zoekop...
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...
http://www.medicijnen-op-maat.nl/Luchtwege...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100