is een bloedsuiker tussen de 20 en 25 bij diabetes type 2 gevaarlijk ?

ik spuit niet echt regelmatig insuline

Weet jij het antwoord?

/2500

"Een gezonde bloedsuikerwaarde ligt tussen de 4,0 en 8,0 mmol/l. In principe geldt dit voor zowel volwassenen als kinderen, met of zonder diabetes." http://www.diabetesfonds.nl/faq/wat-zijn-normale-bloedsuikerwaarden Jouw bloedsuiker is dus veel te hoog! Ik weet niet wat je met je arts hebt afgesproken welke waardes voor jou gelden (soms stelt de arts wat anders voor), maar dit lijkt mij niet gezond. Je moet wel regelmatig spuiten hoor.

Bij een bloedsuiker boven de 10 is er sprake van een hyper. Als er daadwerkelijk een waarde van 20 of hoger is, zou ik direct overleggen met de huisarts of huisartsenpost. Dit is niet normaal en erg ongezond. Toegevoegd na 35 seconden: Als de hyper steeds erger wordt en er niets gebeurt, kan iemand flauwvallen of zelfs in coma raken. Maar dat komt eerder voor bij diabetes type 1 dan bij diabetes type 2. Opvallend bij een hele ernstige hyper is een diepe ademhaling. De adem kan ook ruiken naar aceton. Bel dan meteen de dokter of 112.

Bronnen:
http://www.diabetesfonds.nl/artikel/hypo-en-hyper

het is niet gevaarlijk, maar er ontstaan 2 dingen: - suiker plakt: dus je krijgt eerder hart en vaatziekten / plak in de vaten - suiker boven de 15 kruipt waar het niet gaan mag, en dat is in oogcellen, niercellen en zenuwcellen. Je bent niet in 1x blind, maar zie het als een optelsom. bijv 1000 uur suiker 25 = blind, of 2000 uur suiker 20. Ik noem maar wat want er zijn geen exacte getallen van, en er is een sterke persoonlijke factor. suiker nuchter is het beste onder de 6. Diabeet, of geen diabeet. Zit je hoger, is het slechter. Zo simpel is het. Voor de diabeet is een andere range opgesteld, zo tussen 4 en 8, of 4 en 9 enz, als je maar lang genoeg zoekt kom je alle mogelijke streefwaarden wel tegen in verschillende protocollen. Wordt je suiker nóg hoger, dan is het mogelijk om in coma te raken (30-60 mmol/l (persoonlijke factor weer)).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100