Snelle hartslag na brandwond normaal?

Onze zoon liep zondagavond een flinke tweedegraads brandwond op. De wond wordt behandeld en is rustig. Geen koorts. Wel voortdurend rillen, koud, moe en afwezig. Dit was maandag heel erg en het wordt nu langzaam minder maar is nog lang niet weg. Nu werd vandaag de hartslag gemeten, die bleek 100. Kan dit nog een gevolg van de brandwond zijn en zo ja, hoe lang mag dat duren? Geen koorts dus en geen infectie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of de hartslag (veel) te hoog is, is niet goed te zeggen, zonder de leeftijd van het kind te weten. Ook is het van belang te weten hoeveel huidoppervlak is verbrand. Maar in algemene zin kan ik zeggen, nu er geen koorts is, dat het lichaam nu toch zijn handen vol heeft aan het herstelwerk. Er treedt een ontstekingsreactie op ( en dat is iets andere dan een infectie). Daarbij draait de stofwisseling ter plaatse van de beschadiging op volle toeren, en dat kan afhankelijk van de mate en ernst tot een wat verhoogde pols leiden. Voorts is je kind misschien ook gestresste door het hele voorval en dat is zeker een den voor een wat snelle hartslag. Als het kind geen koorts heeft, gewoon wil eten en drinken, en verder geen zieke indruk maakt, is er niets om je zorgen over te maken.

Het oplopen van een brandwond betekent meer dan alleen een wond die moet worden behandeld. Bij een verbranding worden alle organen van het lichaam extra belast. Algemene verschijnselen Bij ernstige brandwonden treedt er vocht uit de bloedsomloop, dat in de weefsels tussen de cellen terecht komt. Daardoor blijft er te weinig vocht in de bloedvaten en kan iemand in shock raken. Door middel van infusen wordt dit tekort aangevuld en blijft de bloedsomloop goed functioneren. Andere verschijnselen bij een verbranding kunnen zijn: minder eetlust misselijkheid snelle hartslag snelle ademhaling koorts vermoeidheid slechte concentratie Kortom, het hele lichaam wordt bij een verbranding extra belast.

Bronnen:
http://www.rkz.nl/verschijnselen

Uw zoon heeft een shock op gelopen. De symptomen die je opnoemt zijn typish voor shock. Dit moet behandeld worden door een dokter en zo snel mogelijk. shock kan van kwaad naar erger gaan met dramatische gevolgen. Dit is niet op te lossen met huis en tuin middelen. Ik geef u de raad om zo snel mogelijk naar een hospital te gaan. Met shock valt er niet te lachen en kan zware gevolgen hebben voor bv de hersenen. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100