mijn zoontje krijg elke ochtend medicatie voor zijn ADD maar krijg na 30 diaree, is het mogelijk dat zijn medicatie daardoor niet goed werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om wat voor medicijn gaat het? Lees eventueel de bijwerkingen. Daar kan het ook instaan. Het lijkt mij van niet, want volgens mij neemt de meeste medicatie voor ADD zich gelijk op in het lichaam, met name de hersenen. Die verwerken de stofjes die er inzitten zoals Methylfenidaat. Meer kan ik er niet heel veel over zeggen. Zoiets kan je beter aan de huisarts of apotheker vragen.

Welke vorm neemt hij in? Zijn het kortwerkende of met geregulierde afgifte? Als het 1 maal per dag ingenomen moet worden is het waarschijnlijk met gerrgulierde afgifte dat houdt in dat het langer werkt in het lichaam. In dat gevaal is het mogelijk dat bij diaree de medicatie sneler uit het lichaam is en minder goed werkt. Voor verdere informatie vragen bij de apotheek.

Hetgene wat hier boven staat, is zeker van belang. Maar wanneer jij medicijnen neemt, komt dit eerst langs de lever, die dit opneemt en zal niet gelijk regelrecht richting de darmen gaan. Dus ik geloof niet, en uit ervaring weet ik, dat alles verloren gaat en dat het grootste deel gewoon wordt opgenomen. Anders is het ook nog een optie een lichte diaremmer te gebruiken. Dit wél in overleg met de apotheek, omdat je al medicatie gebruikt. Of denk eens aan voeding, vezels, banaan, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100