Hoe kan ik mijn pink sterker maken?

Ik speel nu toch al wel geruime tijd piano maar ik blijf last houden dat mijn rechter pink zeg maar naar beneden klapt (andere kant op dan buigen dus) bij het betere vingerwerk. Heeft iemand nog tips hoe ik hem sterker kan maken???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een griptrainer kan helpen, volgens mij ontwikkeld voor gitaristen. maar voor pianisten ook best bruikbaar lijkt me. http://www.musik-produktiv.co.uk/planet-waves-gripmaster-varigrip.aspx

Veel oefenenen. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan droog oefenen. Je kent waarschijnlijk wel de "moeder legt een kip in het water" oefening. Dat je met je linker en rechterhand cdefgfedc steeds achter elkaar speelt. Dat doe je ook wanneer je bijvoorbeeld tv kijkt, of in de bus zit, of gewoon niets zit te doen maar dan op je knie, met wat nadruk op je pink. Dat zou moeten helpen. Je zou ook eens kunnen vragen of je eens in de Kerk op een kerkorgel kunt oefenen. Want het intoetsen van de toetsen op een kerkorgel gaat toch wel zwaarder dan op de piano dus dat zal je ook helpen indien je daar regelmatig kunt oefenen. Succes!

Je pink laten blijven bewegen. Meer ken ik niet verzinnen... Succes.1

Ik denk dat dit een goeie vraag is voor de fysiotherapeut is, die heeft vast traniningen om je dat goed te kunnen adviseren, maar dan moet je wel even langs je huisarts gaan.

Gewoon veel oefeningen doen, zoals met je vier overige vingers toetsen indrukken en dan met je pink op en neer gaan. Als je dit dagelijks doet zou je pink als het goed is sterker moeten worden.

Inderdaad veel oefenen. Op verloren momentjes kun je je hand op je bureau of tafel laten rusten zoals je normaal op het toetsenbord doet, en dan alleen je pink op en neer bewegen, alsof je een toets aanslaat. Probeer het een beetje krachtig te doen. En vooral je vingers krom houden (!), maar ik neem aan dat je dit van je leraar al wel geleerd hebt. (ik heb het uiteraard over pianotoetsen en -toetsenbord)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100