Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Melkachtige afscheiding?

Als ik mijn tepels aanraak komt er een melk uit.. Ik ben niet zwanger en heb ook niet gebaard.. Dit is de 2e keer.. De eerste keer zou het vanzelf over moeten gaan maar het komt weer terug.. Iemand enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een waterige, melkachtige afscheiding bij een vrouw die niet zwanger is of borstvoeding geeft, heet galactorroe. Galactorroe wordt veroorzaakt door een te hoge productie van prolactine, een hormoon dat de melkafscheiding stimuleert. Het kan ook stress zijn, maar toch meteen een afspraak bij een arts maken! Hieronder meer info:

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

Waarschijnlijk is het hormonaal. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Ga ermee naar de dokter.

het kan een bijwerking zijn van de pil, maar naar de dokter gaan zou niet verkeerd zijn.

Hier kun je een test doen en staan verschillende dingen di e het zouden kunnen zijn. http://www.gezondheidsplein.nl/symptomenchecker/2075/hormoonstoornis.html Het kunnen ook gewoon de hormonen zijn die opspelen tijdens bijvoorbeeld je eisprong of menstruatie. Het zouden ook eventueel bijwerkingen van de pil kunnen zijn. Ga voor de zekerheid even langs te huisarts. Wij kunnen hier wel gaan raden wat het zou kunnen zijn, maar zekerheid kan niemand jou hier geven. Succes.

Dit is een hele goede reden om een afspraak te maken bij de huisarts, bel vandaag nog even voor een afspraak.

Weet je zeker dat het melk is en geen ander vocht?

Bronnen:
http://www.borstkanker.net/symptomen.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100